Massage med himalayasalt

Jag har aldrig varit ombord på ett kryssningsfartyg, yacht eller seglingsfartyg som inte haft spa. Även det jag är på nu, MSC Armonia har ett, MSC Aurea Spa. Alla MSC’s spa har balinesiskt tema och de är faktiskt riktigt bra, mycket bättre än de som drivs av Steiner (som de flesta andra).

Igår testade jag en behandling ombord, en nyhet som heter Himalaya Dream: massage med fossila salter från Himalaya (ord. pris 110 euro för 45 min men det ges ALLTID bra erbjudanden ombord, särskilt de dagar fartyget ligger i hamn och de flesta är på utflykt – här gav de 50% på alla ansikts- och kroppsbehandlingar!).

Denna typ av salt har jag stött på inom spavärlden både här och där (den som är intresserad kan höra med Tylö här i Sverige, de kan hjälpa till), både hela bastur av saltet till enstaka väggar och som här nu alltså massage med de rosa saltblocken.

Först när jag kom till receptionen insåg jag att jag hade fått en manlig terapeut. Det brukar i och för sig inte vara ett problem, även om jag slappnar av bättre med en kvinnlig, men jag tycker de skötte det så himla bra: jag fick backa ur om jag ville vilket gjorde att jag slappnade av och gick med på det i alla fall – jag ville inte hamna i situationen sen att det var fullbokat och att jag skulle bli utan.

Det visade sig vara rätt beslut. Killen var duktig, proffsig och hänsynsfull så det var inga problem. Han hade jättebra teknik och förutom att det tyvärr var lyhört till gymmet där (gissningsvis männen) släppte vikter så att de dunsade i golvet, var behandlingen bra.

Först strök han varm olja över ett kroppsparti innan hann gick över med de uppvärmda saltblocken, ett i vardera hand, och sedan avslutade han med ny massage innan det var dags för nästa kroppsparti. På det sättet gick han igenom hela kroppen och jag var verkligen otroligt avslappnad efteråt, så till den gräns att kroppen nästan värkte och skrek efter sömn och vila. Jag sov som en stock hela natten, säkert 9-10 timmar!

Nu ska jag testa termalsviten som deras bastuområde kallas.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier