Lalandia Aquadome – buskul för hela familjen

IMG_3461_1

Lalandia är ett gigantiskt nöjes- och aktivitetscenter för hela familjen som finns på två ställen i Danmark; Rödby och Billund. I påskas var jag i Billund med familjen och besökte Legoland, och då passade vi på att även besöka Lalandia.

Byggnaden inrymmer förutom vattenlandet Aquadome, också butiker, is- och snövärlden Winter World, bowlingbanor, minigolfbana och mycket mer. Vi gick ”bara” in på badet Aquadome vilket räckte gott – det är stort!

Aquadome är ett äventyrsbad  i tropisk stil. Det är alltså inte ett spa i regelrätt bemärkelse men med vattnet som gemensam nämnare (och för att man inte alltid har möjlighet att åka bort utan familjen och ha det lugnt och stilla) tänkte jag ändå berätta kort om vad man kan göra där.

Ett misstag vi gjorde var att vi inte hade med oss några handdukar. Van från spa där man får allt serverat hade vi bara med oss badkläder. På något sätt lyckades Kristofer få en badvakt att förse oss med i alla fall två handdukar, vilket räddade oss!

IMG_3405_1

Badlandet funkar för alla, men är nog roligast om barnen är lite äldre eftersom de då kan roa sig med allt, även de högre vattenrutschkanorna. Det finns en pool som har som en strand och där det ibland blir stora vågor, en annan går som en ström där man kan flyta fram på en simring, en tredje är riktigt varm och har förbindelse ut plus att det finns grunda bassänger för de minsta barnen och en lår/knädjup som man når efter ett par snälla minirutschkanor. Just dessa minikanor passade Isac perfekt, så där rutschade vi fram både länge och väl. Han fick aldrig nog! 🙂

Mitt i anläggningen finns också en slags äventyrs-/klätterställning med en tunna ovanpå som sakta fylls med vatten och då och då tippar över med ett rejält splash; den passade inte Isac som fortfarande starkt ogillar vatten i ögon och på huvudet, men för större barn är det nog superkul!

IMG_3472_1

Det mest ”spaiga” som finns är några bastur i en del av badet där man kan koppla av och värma upp sig. Den ena kallas fiskestugan och är Danmarks största bastu. Den rymmer 80 personer och bjuder på utsikt över hela vattenlandet. Den andra kallas biosauna och håller lite mildare värme, omkring 60 grader. Här tillsätts ibland olika oljor och dofter i bastun.

Entrén kostar 220 danska kronor för vuxna och 170 danska kronor för barn över 3 år (under 3 år är det gratis). Det bästa är att ha ett resortpass för Legoland via boendet man valt i Billund, på så sätt har man fri entré även hit.

2 thoughts on “Lalandia Aquadome – buskul för hela familjen

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier