Tervis Medical Spa
Tervis Medical Spa

Sista hotellet jag såg och besökte i Pärnu var ett annat Tervis än det vi bodde på, nämligen Tervis Medical Spa. Hotellet har kommit till i omgångar och består idag av inte mindre än sju olika byggnader, den äldsta delen är från 1972 och den nyaste tillkom 2003.

Eftersom det inte är helt lätt att hitta (man får ta sig fram och runt via hissar, trappor och gångar) delas det ut kartor i receptionen och man kan också få vägledning via färgkoder vilken byggnad man befinner sig i.

Tervis Medical Spa

Just nu renoveras delar av hotellet, bland annat vattengymnastikpoolen och gyttjebadscentret, men mycket kunde jag se från restaurangen till gym, pooldelen och flera fina, nyrenoverade rum. I anslutning till simbassängen finns också japanska källor, infraröd bastu, aromabastu, turkisk bastu (ångbastu), saltbastu samt massageduschar.

I skönhetcentret arbetar man bland annat med Guinot. En hydralift-ansiktsbehandling (utförs med maskin) kostar till exempel 55 euro/60 minuter. Att klippa sig kostar mellan 17-21 euro, färga fransarna 5 euro, manikyr på cirka en timme; 27 euro. En timmes massage kostar inte mycket; 35 euro.

Tervis Medical Spa

Men som namnet antyder är Tervis i första hand ett medical spa och prislistan innehåller 1,5 A4-sida med medicinska behandlingar och läkarundersökningar man kan göra från EKG, olika analyser av allt från blod, kolesterol, glutenintolerans, allergier och en rad andra saker.

Är man äldre, vill ta hand om sin hälsa och ha tryggheten av att ha läkare på plats liksom svensktalande personal är detta spahotell ett bra val. För gäster som har svårt att förflytta sig anordnar man också konstutställningar och aktiviteter plus att det finns bibliotek på hotellet.

One thought on “Tervis Medical Spa

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier