Upptäck Japans varma källor med en kryssning

I förrgår var jag på en presentation om Princess Cruises Asien-program 2014. Fokus låg på Japan där Princess Cruises kommer att ha två fartyg nästa år som gör en rad olika rutter både i de södra och norra delarna.

Fartygen som kommer att ta passagerarna runt i Japan är Diamond Princess och Sun Princess. Rederiet själva hävdar att Asien är nästa stora kryssningsmål efter Karibien och Medelhavet, framförallt för kryssaren som varit iväg ett par gånger och nu vill testa något nytt.

För mig är det vid sidan av kultur, storstäder, pittoreska småbyar, natur och övärlden i söder, förstås den japanska badkulturen som lockar. Onsens heter de japanska varma källorna som fått stå till förebild för spaanläggningen Yasuragi Hasseludden här i Sverige. De har gjort ett fantastiskt jobb och varje besök där är som en lång resa utanför vårt lands gränser. Men – tänk att också få uppleva detta på plats…

Fantastiskt nog har jag hittat en särskild kryssningsrutt som går med Diamond Princess och som fokuserar på just de varma källorna. Den avgår 8 juli, 31 augusti samt 6 oktober 2014. Ombord har de till och med byggt om spat så att det ska likna ett japanskt badhus.

Titta bara på den här filmen, visst ser det lockande ut?

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier