Mat och vy bättre än irländskt thalassobad

Mitt ovanför en strand som sommartid säkert kan mäta sig med någon på en bra mycket mer exotisk destination, ligger ett hotell som heter Inchydoney Island med spa. Där sover jag inatt. Jag har också hunnit testa spa och restaurangen.

Rummet är superfint med läcker design, utsikten likaså. Jag var även glatt överraskad över maten, Irland är väl inte direkt känt för sitt kök (även om det blivit bättre de senaste åren), men ikväll var nivån bra över godkänt och klart bäst på resan hittills.

Minst positiva upplevelsen hade jag tyvärr på spat. Labyrintlik promenad för att hitta dit, ocharmig bassäng/thalassoterapiavdelning och direkt ofräsch bastu med slitna brädor som såg ut att murkna ihop när som helst. Min behandling – en slimmande algwrap – var det inget fel på men terapeuten kunde varit lite mer påläst kanske. På frågan hur den fungerade fick jag inget riktigt svar. Något ”lull-lull” var det inte heller fråga om.

Hit skulle jag åka för romantiska ridturer eller promenader på stranden eller kanske för att bara koppla av och äta gott. Saltvattenpoolerna var i och för sig bra (och att nyttja dem ingår för hotellgäster) men det skulle mer vara ett plus än min huvudanledning för att åka hit.

Imorgon bär det av hem igen. Gissar att det är ruggigare i Stockholm än här; vi har haft sol och milda temperaturer, en vandringsvecka nu i det vackra landskapet här runt Kerry och Cork hade inte alls varit fel… Å andra sidan har jag precis fått klartecken på biljetter i januari till Karibien så jag ska inte klaga!!! Mmm, nya äventyr att se fram emot :-).

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier