Årets julklapp – en spaupplevelse?

Hemma igen, fullt sjå att gå igenom mail och post, samt att jag längtar till gymmet för att få röra lite på mig efter att ha suttit i både buss och på flyg nästan hela dagen igår. Ute är det barmark igen och första advent ser inte ut att bli vit, men julen närmar sig i alla fall, oavsett nederbördens form…

Årets julklapp ska vara en upplevelse (var det inte det förra året också?). Hur som helst, bra tycker jag. Dels för att vi inte behöver fler prylar, dels där att en upplevelse berikar vårt inre och blir något vi alltid kan bära med oss.

En stunds avkoppling borde vara en fin klapp till alla. Far- och morföräldrar brukar uppskatta en fotbehandling, mamma och syster en skön ansiktskur, pappa och bror en kraftfull ryggmassage. Till kompisen kan man ge ett presentkort på valfri summa eller en entrébiljett till något närbeläget spa. Eller varför inte ett gemensamt besök så får man den sociala biten på köpet och en stunds trivsamt umgänge.

Själv är jag sugen på en kur med specifikt syfte, gärna ett flerdagarsprogram på mysig ort! Tomten tycker nog dock att jag inte ska få ”jobb” i julklapp så jag tror att det blir något jag får ordna själv i så fall, vilket är helt okej :-).

Här är några tips till dig som nappar på idén med att ge bort en spaupplevelse i julklapp:

-Svenska spahotell har börjat med presentkort som gäller på valfritt medlemshotell, det vill säga att du kan köpa det på ett som ligger nära dig men moster Anna kan använda det på det som ligger närmast där hon bor. Praktiskt!

-Köp en fin spabok och lägg ett presentkort på någon salong eller ett spa inuti som en extra överraskning.

-Sturebadet har vackra spaogram som beställs och skickas med bud till mottagaren. Effektfullt och lyxigt.

-Doftsätt ett julkort eller lägg en påse badsalt eller någon annan liten symbolisk gåva tillsammans med ett presentkort i ett paket.

-Din kära kan också få ett hemmagjort presentkort, med produkter eller utan, där du erbjuder dig att pyssla om din älskling en hel kväll; tappa upp ett bad eller ett fotbad, serva med god dryck, ge massage eller något annat.

Alla tycker vi om att bli ompysslade en stund när vi behöver stressa ner och ta det lite lugnt.

3 thoughts on “Årets julklapp – en spaupplevelse?

  1. Min pappa fyller snart 50 år och han säger att han önskar sig upplevelser i present. Det har han även sagt till alla de gäster som ska komma på den stora festen som skall äga rum. Men mitt problem är alltså att komma på någon bra upplevelse…

  2. För att undvika problem när klapparna under granen ska delas ut så kan man satsa på ett lite säkrare kort och välja något som bilr utsett till årets julklapp som Handelns utredningsinstitut utsett sedan 1988. I år så är kandidaterna antinge…

  3. Hej!

    Kul att du tipsar om Svenska Spahotells persentkort!

    Vill göra ett förtydligande – kortet gäller på alla 35 anläggningar inom Svenska Spahotell. Däremot går det INTE att köpa på anläggningarna. Men andas ut! Kortet finns numera på ca 850 Pressbyrån, 7-Eleven och Ica-butiker över hela Sverige. Plus att det kan köpas via Svenska Spahotells hemsida och iPhone-app samt via presentkortsappen Wrapp.

    God spa-jul!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier