Min Bjäre-förälskelse

Jag är kär. I Bjärehalvön! Det är ingen ny förälskelse men den förnyas varje år. Här finns så mycket, både av stillhet och aktivitet, spaliv och party, sport och musik, trädgård och god mat. En semester planerad att hållas kring stuga och strand, blir lätt till ett spännande kringflackande Bjärehalvön runt med alla dess utflyktsmål och sevärdheter!

Som ni sett på mina senaste inlägg finns inte minst flera bra spahotell här i närheten; Hotel Tylösand, Torekov Hotel och Hotel Skansen. Även andra, mindre hotell erbjuder möjlighet till behandlingar och det finns förstås även flera små skönhetssalonger och massageställen att besöka. I ett lokalt magasin läste jag till exempel om ett nytt Hälsohus i Båstads företagsby där mycket spännande för den hälsointresserade verkar ha samlats under ett och samma tak. Finns tid och utrymme under mina sista dagar här vill jag absolut göra ett besök dit.

Själv begav jag mig ut på vandring igår; ända från Halland till Skåne! Det låter dock mer ansträngande än det var, för sommarstugan jag utgick ifrån ligger alldeles nära landskapsgränsen :-). På hemvägen, som gick längs en vacker stig genom skogen, lyste skogskanterna röda av vilda hallon! Självklart fastnade jag vid naturens eget gourmetbord och mumsade ivrigt i mig av de antioxidantfyllda godsakerna. Det tog en bra stund att komma vidare :-).

På kvällen åkte vi in till Båstad för att vara med på avslutningsarrangemanget av den så kallade Brasseveckan. Evenemanget som hålls på och kring stranden har växt för varje år och i år fick man faktiskt söka sig till rätt plats för att ens kunna se något! På scen uppträdde Simone Moreno, i sanden hölls uppvisning i Capoeira och längs hela stranden brann små lyktor av sandfyllda papperspåsar och värmeljus. När mörkret föll blev det riktigt mysigt och stämningsfullt, särskilt när de även släppte iväg brinnande ”mini-luftballonger” upp i skyn.

Snart är det över för denna gång. Jag lämnar Bjäre med stor tacksamhet, saknad och längtan – samt ser med glädje redan fram emot nästa år! Eller med lite tur, kanske redan senare i år… ;-).

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier