Redan flygresan över till Jamaica började bra. Jag förstod det när jag såg vilka bagagetaggar incheckningspersonalen på Air Jamaica satte på våra väskor: Executive class. Vi hade just blivit uppgraderade till business class! I breda säten allra längst fram i planet blev vi en stund senare serverade svalkande drycker och en god frukost. Perfekt! 🙂

Väl framme hade Half Moon – resorten där vi bor – egen välkomstservice på flygplatsen. Ny dryck och vänliga leenden och strax därpå satt vi i egen bil och blev körda den korta sträckan till hotellet. Bakom de tjusiga grindarna och säkerhetsvakten öppnade sig paradiset: lummiga trädgårdar, blommor, välanlagda små gångvägar, fontäner och kritvita byggnader i kolonialstil.

Överst; här bor vi för några dagar framöver. Under: mellan arbetspassen är det här eller på beachen jag befinner mig!

Incheckningen skedde förstås i deras VIP-rum (med ny dryck!) och så fick vi äntligen vårt rum – vårt efterlängtade, underbara, rum som innebar vila, dusch och att vi äntligen var framme! Det är väldigt stort (badrummet är som en hel balsal med stort bad, dusch och dubbelhandfat samt varsin rymlig garderob), väldigt lyxigt och ligger på andra våningen precis vid havet och en egen liten privat strand. Palmerna sträcker sig in över balkongen, det doftar lite salt från havet och hela tiden hörs vågorna som rullar in mot land…

Det första jag gjorde var att bada i havet! Efter en dusch och en ljuvlig lunch – jag åt både sallad, en traditionell jamaicansk soppa och fina bitar av fisken maui-maui som jag pressade färsk lime över – tog vi det lugnt, strosade omkring, fotade och bekantade oss med omgivningarna. På eftermiddagen bestämde jag mig för att simma några längder i deras olympiapool (de har flera stora pooler; både mindre jacuzzis som ligger insprängda bland växtligheten här och där och kurviga bassänger att plaska i med barservice i vattnet) och träffade då ett svenskt nygift par från Skåne som vunnit resan hit när de köpt sina vigselringar! Underbart, eller hur?

Klockan är fortfarande bara strax efter 06 på morgonen lokal tid. Jetlagen är fortfarande vår arla väckarklocka och John Blund på kvällen. På programmet idag, efter frukost, står i alla fall en full visning av hela resorten. Vilket behövs – det är stort; 161 hektar! Här finns tennisbanor, puttinggreen, lekland för barnen, shoppingarkad, golfbana, delfinlagun, ridcenter med mera. Vadå? Glömt något? Vad skulle det vara? Ahhh…ni menar deras spa :-). Jo, ett sådant har de också förstås. Vi hoppas få tillträde dit idag för att skapa oss ett första intryck. Imorgon har vi en heldag inbokad där. Jag kan knappt vänta!

2 thoughts on “Half Moon på Jamaica

  1. Jag har inte varit det förut, men NU är jag avundsjuk och det rejält!
    Må så himla gott!
    Grön Anna

    1. Hej Anna och tack för din kommentar! 🙂
      Ja det är verkligen fint här…superskön stämning och härligt väder. Kan varmt rekommenderas som tillflyktsort i vinter!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier