Vrid klockan bakåt på Travel Spa

Travel Spa, Viking Gabriella. Bilden är från 2012 då de fortfarande använde RVB. Foto: Heidi Rovén.

Tidigare i veckan när jag var ombord på Viking Gabriella för presentationen av Ilses hudvård, norpade jag även åt mig en behandlingsmeny till deras fartygsspa. Travel Spa heter det och ligger precis till höger innanför landgången när man kommer ombord.

IMG_9364_1

Travel Spa på Viking Gabriella är litet och mer som en behandlingsavdelning. Ytan är ljus och fin, som en liten glaskub, en slags behandlingspod skulle man kunna säga!

Jag har faktiskt skrivit om denna lilla salong flera gånger förut, inte minst har jag tildlelat en av terapeuterna mitt åtråvärda diplom; Certified by Spabanken, vilket inte är det lättaste att få (det ska gudarna veta! :-)). Desto mer stolt ska man därför vara om man får det, vilket terapeuten Susanne fick.

Numera har märket RVB försvunnit och ersatts av Comfort Zone. Ombord används även den ekologiska linjen Sacred Nature.

Menyn består av hela 22 behandlingar varav fem är särskilt för män. Många av de olika behandlingarna är frestande men den som lockar mig mest just nu är ansiktsbehandlingen chrono reverser (727 kronor/50 minuter); fruktsyrapeeling, massage och anti-age serum!

Priserna är ganska lika dem i land, men där har man ju som bekant sällan tid. Det är det man ska ge sig när man flyr vardagen ett tag till havs; tid att njuta!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier