Babor Blue Spa öppnar på Lidingö

Foto: Blue Hotel

I januari 2015 smäller det, då öppnar Babor Blue Spa.

I januari i år köptes Blue Hotel av Johan Svensson. I förändringsarbetet ingick att förnya spaavdelningen. Nu har ett samarbete skapats mellan Lars Carlstrand, grundare och ägare av Lars Massage AB, som tar sig an driften av Babor Blue Spa samt det tyska hudvårdsmärket Babor som sökte en partner för att skapa ett flaggskepps-spa i Norden.

– Vi har sökt en partner som ligger i framkant och värnar om hög servicekvalitet. I Blue Hotel ser vi en möjlighet att skapa ett flaggskepps-spa med designfokus, intressant klientel och gedigen kompetens, i en unik miljö nära huvudstaden, säger Ewa Goos, VD Babor Sverige.

Hudvårdsmärket Babor grundades på 1950-talet av biokemisten Dr Michael Babor. Från forskningscenter i Tyska Aaschen har de med sin stab av vetenskaplig expertis skapat resultatinriktad hud och kroppsvård som idag används på en rad internationella salonger och spaanläggningar.

Adressen för det nya Babor spat är Elfviks udde på Lidingö. Här ligger Blue Hotel Lidingö med vacker utsikt över hav och natur. Just nu byggs lounge, hamam och utomhuspool om för att skapa det nya Babor Blue Spa.

– För mig är Elfviks Udde en av de vackraste platserna i Stockholms län, vi vill kunna erbjuda våra gäster rekreation och möjlighet att njuta av naturen. Att skapa ett nytt spaalternativ med ett professionellt hudvårdsmärke som Babor tillsammans med några av de branschkunnigaste ingjuter framtidstro, förklarar Johan Svensson, delägare av Blue Hotel på Lidingö.

Blue Hotel beskrevs som en arkitektonisk pärla vid öppningen 1969 och har lyckats behålla sin unika designinriktning med sin minimalistiska naturnära arkitektur. Hotellet har 63 rum och 15 konferenslokaler för upp till 150 personer. Förutom rekreationsdel och behandlingsrum ska spagästerna kunna njuta av heta marmorhällar, ångbastu, varmbadsbassäng, utomhusbad och sjöbastu.

Babor Blue Spa by Blue Hotel ska snart stå klart. I november sker en smyglansering men officiellt öppnas spat i början av nästa år.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier