Savannah – ny exotisk sommardoft från Oriflame

För några dagar sedan var jag på Oriflames årliga sommarmingel för särskilt inbjudna. Det var i år Micael Bindefelds pr-byrå som hjälpt till att rulla ut röda mattan framför den nyrenoverade konceptbutiken på Grev Turegatan här i Stockholm. Väl inne bjöds det på bubbel, snittar, ostar och annat gott småplock. Riktigt trevligt!

Jag hade med mig hela lilla familjen och lyckades (efter att ha intagit personalrummet för en stunds power-amning :-)) få en stund att botanisera bland hyllorna efter nya, spännande produkter.

Dels har Oriflame en produktgrupp som de kallar ”Swedish Spa”. Den har ändrat sig en del under åren och de blå-vita algprodukterna har nu fått sällskap av flera andra. Totalt ska det så småningom finnas fyra serier inspirerade av naturens fyra element. Hittills finns eld och vatten.

Den främsta nyheten nu var dock deras sommarkollektion ”Savannah” som består av ögonskuggor, gloss, nagellack, mascara, läppstift, parfym samt en kombinerad hand- och kroppskräm i två olika doftinriktningar. Den ena heter Wild, den andra Sensuous. Såhär lyder beskrivningen av linjen:

”En ljummen sommarbris sveper förbi, soluppgången omfamnar himlavalvet och den afrikanska savannen breder ut sig i all sin prakt…”

Sitter just nu och doftar på min hand som jag smort in med en klick av krämen i doften Sensuous. Betyg? Tja, lite mer lotion är kräm i konsistensen, skön och går in lätt i huden, mild doft som inte blir för påträngande – men lite för sötaktig för min personliga smak.

Jag kan dock tänka mig att den passar bra att smörja in sig med efter en heldag i solen, när skymningen faller och huden ännu är varm och andas sommar…!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier