Exotisk behandling: polynesisk massage

Exotiska behandlingar, hårspa, vackra klänningar och konst hittar man på spännande Chambre Separée.

Idag hade jag tänkt att följa upp min Tahiti-inspirerade text häromdagen med ett tips på en ganska ovanlig massage, nämligen den polynesiska (Tahiti är ju en ö tillhörande Polynesien). Jag har bara stött på denna slags massage på ett ställe här i Stockholm vad jag kan minnas, och det är på Chambre Separée.

Det här stället, inhyst i en sekelskiftesvåningen på fashionabla Östermalm, består av en spännande kombination av hårsalong/butik/konstutställningslokal – och erbjuder alltså bland sina behandlingar också polynesisk massage.

Just detta att plocka upp andra kulturers behandlingstraditioner har så länge varit en trend att man inte ens kan prata om trend. Det har blivit ett naturligt inslag i många spaanläggningars och salongers behandlingsmenyer, och ett sätt att erbjuda kunderna något nytt och annorlunda.

Inte minst är det positivt att låta sig inspireras av andra länder eftersom det ger både svenska terapeuter och kunder nya infallsvinklar och upplevelser, som dessutom torde mångdubblas eftersom de inte utgår alls från vår livssituation eller kroppsproblematik.

Just denna teknik som den polynesiska massagen baserar sig på, beskriver Chambre Separée som att den går djupt in i muskelvävnaden och där sätter fart på blodcirkulation. Vidare ska den minska svullnader orsakad av trögflytande lymfa, lösa upp stagnationer och vara allmänt stärkande. Märkbara resultat utlovas och priset per tillfälle (60 min) är 700 kr.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier