Nya Birka bjuder upp med sportlovstema, spa och sol!

Den här våren börjar likna förra årets…små weekendresor varje helg! 🙂
Förra helgen var det Kolmården, denna ska vi kryssa med Birka.

Och ja, fartyget heter Birka numera, eller mer korrekt M/S Birka Stockholm – inte Birka Paradise. Fartyget har varit inne på renovering och koncepten ombord ses nu över. Paradiset tonas nu ner till förmån för skärgårdstemat.

Nytt ombord är bland annat lyxhytterna som är helt nyrenoverade i marin skärgårdsstil. Vi ska förstås bo i en och det ska bli spännande att se hur det är. Bor man i lyxhytt har man också tillgång till att äta lyxfrukost i à la carte restaurangen, så nytt att alternativet inte ens kan köpas på plats än (men det kommer). Tanken är bordsservering i lugnare miljö för den som inte vill trängas vid en buffé. Ska bli intressant att se vad de serverar och om det är bra tillagat.

Apropå mat, senare, i mars/april lanseras en särskild skärgårdsmeny som tagits fram i samarbete med Fredrik Eriksson (ni vet kocken som ofta syns på TV4 och som driver fina Långbro Värdshus). Förväntar mig inget annat än att det blir kanonbra, var på Långbro för inte så länge sedan och njöt av Fredriks frestande skapelser…fick då även hans fina kokbok Fisk och Skaldjur som jag vill passa på att slå ett slag för! Fina rätter, bra tips, överskådlig och praktiskt upplägg! Synd att vi inte kan testa Fredriks nya Birka-meny redan denna kryssning…ett bra skäl bara det att återkomma! 🙂

Passande nog (eftersom Isac förstås är med) råder sportlovstema ombord också med en massa kul för barnen. Från skattjakt, pyssel och dansbus till godisbingo och barndisco… Barnkonceptet ses för närvarande även över i stort så att allt ska bli så bra som möjligt för alla medlemmar i familjen.

Senare i sommar kommer nya flerdagarskryssningar också till Bornholm, Polen och Danmark. En kryssningsfantast som jag jublar förstås och har redan bokat in mig.

Men ingen reserapport hamnar här utan minsta lilla hälso- eller spainslag, och förstås ska jag besöka Birkas spa ombord. På lördag lämnar jag man och barn åt sitt öde i något lekrum för att sjunka ner på en av behandlingsbäddarna och sluta ögonen för en egen, skön spastund. Då ska jag få njuta av en ansiktsbehandling vilket verkligen känns välbehövligt så här års när ljuset återkommer och den trötta vinterhuden behöver väckas till liv. Som grädde på moset arbetar de med Babor, ett av mina favoritmärken!

Ja, kort sagt – ”nya” Birka verkar taggade, liksom vi – redo att hårdtesta som alltid!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier