Ny ekologisk produktlinje från Korres

Jag kommer just från en pressträff på Åhléns City i Stockholm där Korres sedan ett par veckor tillbaka har en egen disk och hyllor proppade med grekiska, naturliga godbitar för hud och hår. Eller vad sägs om en timjan- och honungsmask för torr hy, en yoghurtcreme för oljig och fuktfattig hy eller en vattenmelonsskrubb för kroppen?

Grundaren av detta homeopatiska, grekiska hudvårdsmärke heter George Korres. Han började blanda naturliga läkemedelsingredienser redan som student för att skapa örtpreparat, naturläkemedel och så småningom kosmetiska produkter. 1996 växte Korres Natural Products fram ur Atens allra första homeopatiska apotek, där George arbetade.

Idag omfattar sortimentet över 500 produkter, med ett komplett sortiment av hud-, kropps- och hårvårdsprodukter, makeup, en solvårdsserie samt örtpreparat och nutraceutical-produkter.
Alla produkter har utvecklats utifrån fyra grupper av naturliga ingredienser: örter med farmaceutiska egenskaper, örter från den grekiska floran, livsmedelsingredienser och högeffektiva naturliga ingredienser.

Företaget undviker att använda vissa konstgjorda föreningar som petroleumderivat, silikoner, propylenglykol, etanolaminer och ammoniak, och ersätter dem med hudvänliga naturliga ingredienser så långt som det är möjligt utan att äventyra produktens kvalitet och användning.

Idag låg fokus på deras nya ekocertifierade serie Materia Herba, totalt bestående av nio produkter med ett naturligt innehåll uppemot 97-100 procent. Något att hålla utkik efter för alla eko-fans…

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier