Tre återfuktande produkter med marint innehåll.

En regnig dag som denna tyckte jag att det passade bra att boosta även huden med fukt! 🙂 På spa brukar fuktgivande behandlingar ofta ha inslag av alger, men även i hemmaprodukter ser man ofta att produkterna bygger på marina terapier.

Häromdagen upptäckte jag att min hud i närvy såg ut som fjällen på en skröplig krokodil (nåja, något överdrivet kanske…). Det var alltså välbehövligt när jag hoppade in i duschen och skrubbade mig med duschkrämen Aquathermale från Biotherm. Den här produkten innehåller spårelement från havet och peelande korn, och gör alltså huden len och ren på samma gång!

I en bortglömd låda fyndade jag en peelingkräm från Gatineau för ansiktet, så självklart testade jag då den också :-). Den heter kort och gott Moisturising scrub och ingår även den i en marin hudvårdsserie som ger mycket fukt. Faktum är att just denna skrubb ska lämnas kvar på huden ett tag, nästan som en mask, innan den sköljs av.

Det kan verka lite bakvänt att skrubba en hud som känns torr, men det hela bygger på att de döda hudcellerna ska bort för att huden ska kunna ta upp fukt som antingen redan ingår i produkten (som i fallet hos Gatineau) eller tillförs efteråt (som i en duschcreme där man ofta bör smörja in sig efteråt).

Vill man följa upp med en skön kroppskräm som har tång i sig kan jag rekommendera Mölleviks Body Lotion från Dharmazone. Den är riktigt skön och gör gott för huden!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier