Mystiskt hudvirus ökar eko-motivationen

Nu är det faktiskt lite synd om mig. Min hud kan nämligen för närvarande mest liknas vid en nyuppgrävd potatisåker, värsta brännfasen på vampyrerna i True Blood när de råkat visa sig för solen eller så som jag gissar att någon utomjordisk ödla (minns ni TV-serien V??) ser ut när de visar sitt rätta jag… Anledning? Jag har drabbats av den mystiska hudvirussjukdomen pityriasis rosea (även kallat fjällros)! 🙁

Till råga på allt tar det flera veckor innan det försvinner och så irriterar det och kliar men vad som är positivt i eländet (om man nu kan kalla något positivt med detta) är att:

-mitt ansikte inte drabbats,
-det inte är farligt,
-det inte smittar,
-det är vinter så bara jag håller mig undan alla spa, badhus och solsemestrar så slipper jag visa upp detta katastrofläge för någon (mer än sambon då förstås, själv får jag hicka varje gång jag råkar se mig i spegeln avklädd).

Enligt läkaren jag besökte idag vet man inte vad det beror på att man får detta virus men för att säkra upp har jag rensat ut ALLT i badrummet som inte är ekologiskt/naturligt. Det är inte läge att irritera eller belasta min stackars hud ytterligare med parfym, SLS, parabener, mineraloljor (nåja, det går jag aldrig i närheten av ändå…) osv.

Och så dagens ekotips! En skön produkt jag ska dutta in i ansiktet ikväll är Möllevik Reparing Retinol Serum från Dharmazone (ca 550 kr/15 ml).

Känsla: Oljan doftar lätt och fräscht av sina ingående eteriska oljor rosengeranium och cederträ. Eller är det den svenska tången som doftar av sommar och salta bad? 🙂 Jag gillar det i alla fall, och även den rika känslan (ett par droppar räcker). Effekten ska på sikt vara att den reparerar skadad hud, verkar föryngrande och ger ny lyster. Oljan verkar också lugnande, uppstramande och cirkulationsfrämjande. Det känns verkligen att ansiktshyn får sig en kick så här mitt i mörka december och jag lägger den gärna innan jag går och lägger mig. Har man väldigt torr hud kan man lägga nattkräm över.
Slutbetyg: superskön och lyxig, det känns att den är ren, ren, ren och som nyttig mat för huden!

2 thoughts on “Mystiskt hudvirus ökar eko-motivationen

    1. Hej och tack för sympatierna! De vet inte hur man får det, det bara kommer. Vårdcentralen sa att de hade ett fall i månaden ungefär så tydligen är det inte helt ovanligt…

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier