Igår var jag på Beauty & Spacenter i Stockholm. Det ligger i anslutning till Yrkeshögskolan för Hudvård & Spa och är en behandlingsdel som fungerar som praktikplats för eleverna. Eftersom det är elevbehandlingar man bokar är priserna också bättre. Inte så mycket för att man får en mindre professionell behandling (jag skulle snarare säga tvärtom, eleverna är extremt noga och måna om att göra ett bra jobb!) utan för att det i vissa fall kan ta lite längre tid.

I alla fall så testade jag en så kallad ”trippel”. Just nu har de specialpris på den. Det är en 3-i-1-behandling där ansikte, händer och fötter ingår. Ansiktsbehandling alltså plus manikyr och pedikyr! Rena drömmen. Just nu kostar detta 990 kr (annars 1260 kr) och då har du tre terapeuters uppmärksamhet och omvårdnad under två timmar!

Miljön är trivsam och fräsch. Jag hade visserligen inte eget rum, andra behandlingar pågick i samma rum samtidigt, å andra sidan fick jag som sagt tre terapeuters totala uppmärksamhet samtidigt. De tre tjejerna (förlåt mig men jag är inte helt säker på att jag minns allas namn! Tror det var Rana på ansikte, Mikaela på fötterna och…Rebecka? som fixade mina händer) var alla väldigt duktiga och gjorde ett ypperligt jobb.

Jag fick börja med att lägga av mig småsaker som mobil och diadem i en liten korg (innan dess hade jag fått ett skåp att låsa in mina kläder i och en morgonrock samt tofflor att byta om till). Sedan började sessionen med ett fotbad medan jag fick svara på några frågor. Därefter blev jag nedbäddad.

Lite märkligt var det att inte kunna koncentrera sig helt på vad som försiggick i exempelvis ansiktet, eftersom det samtidigt pågick klippning, slipning och borrning (jo de kallade det så!) på mina fotnaglar och nagelband. Händerna doppades i bad, filades, borstades och piffades och under tiden blev porer rena med ånga, masker och tömning.

Spakurer för kroppen i all ära, de må vara mer avslappnande, men vad otroligt fräsch man känner sig efter en sådan här ”storstädning” av ansikte, händer och fötter.

Allt sommarbus, förhårdnader efter spring på snäckor och strand, grävande i rabatter och lite ”läderhud” efter sommarens soltimmar – allt tas om hand på en gång. Efteråt kände jag mig väldigt fin och…ja, LÄTT på något sätt! Reda att möta hösten, världen och nya utmaningar!

Produkterna som användes var Babor och Elemis, de som eleverna utbildas i. Riktigt klassiga och fina märken båda två. Mina porer drog ihop sig och hyn är nu slätare, händerna törs visas igen och mina fötter hoppas på mer sandalväder så jag får visa upp mina välmanikyrerade tår. Alla gjorde som sagt ett strålande jobb men jag är särskilt imponerad över fotjobbet. En bra pedikyr är det inte alltid man får och denna var väldigt professionell och grundlig. En klar 5-i-topp över alla pedikyrer jag någonsin testat!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier