Låt den stora ökenresan börja i badrummet

Efter mastodont-testet av Nimue-produkterna går jag nu över till Kalahari så smått, parallellt med annat.

Kalahari är också ett sydafrikanskt märke och deras slogan är ”ancient desert secrets”. Första gången jag stötte på detta märke var på The Retreat Club på Falkenberg Strandbad. Oundvikligen drogs jag till märket direkt, kanske för att jag blev påmind om en fantastisk tid i mitt liv då jag bodde i drygt ett halvår i Sydafrika och även reste runt i Zambia och Zimbabwe.

Den med minsta lilla estetiskt sinne kan inte låta bli att hajja till när man ser dessa produkter på hyllan. Jag gillar de lugna, bruna flaskorna med naturinspirerat intryck, särskilt när man får dofta på innehållet. Det är för mig helt beroendeframkallande!

Serien bygger på användandet av afrikanska växter och träd. Dofterna kommer från naturliga oljor. Jag har skrivit om detta förut så läs mer här. Kalahari har både ansiktsvård, solskydd, kroppsvård och läckra produkter för hemmet som rumsdofter i form av spray och olja (room and linen mist och aromatic diffuser), doftljus, doftträd, armband, te och kaffe.

Jag har fått många positiva reaktioner på aromatic diffusern som jag har stående på gästtoaletten och själv älskar jag room and linen mist som jag då och då går omkring och sprayar i i hela huset!

Jag tycker också mycket om att allt kommer vackert förpackat i tunna, runda träaskar. Soothing Hand Balm har en kork av trä, doftar varmt träaktigt och exotiskt, plus att den sköna känslan när man använder den tack och lov går ”hand i hand” (!) med allt det övriga.

Går in fint, mjukgör torr hud snabbt och efterlämnar sig endast en mjuk doft som är lätt att tycka om. Har precis smort den på mig själv nu och kan inte sluta att dofta på mina händer! Den får mig att tänka tillbaka på alla de äventyrliga utflykter i den sydafrikanska naturen, alla nätter på något camp då man kunde höra djuren, alla safaris och landets mäktiga variationer från öken till berg och hav…så vackert…!

Jag kommer skriva mer om produkterna längre fram allteftersom jag testat igenom dem, men för tillfället skulle jag bara vilja citera Carina Franck, grundare och chef för Kalahari Lifestyle International:

”Jag fokuserade på att låta hudvårdsmärket Kalahari göra en personlig resa genom att föra fram den urgamla öknens hemligheter till kunden via beröring, ljud, visuell interaktion och genom dofter. Den moderna kundens förväntningar har förändrats och vi har därför utvecklat den ultimata upplevelsen, där varje persons behov har tillgodosetts, genom att vi ger dem unika, individuellt anpassade produkter.”

Bakom det yttre, visuella och det inre – känsla och goda dofter – finns även ett stort socialt engagemang; Kalahari har startat allt från mat- till sjukvårdsprogram, olika samarbeten med människorna som lever i Kalahariöknen (Khoi San-stammarna) samt utbildning för barnen där. För detta arbete har människorna bakom Kalahari tagit emot utmärkelsen Spa Humanitarian Award.

För den som gillar den naturnära stilen som passar både honom och henne är detta verkliga smycken för badrumshyllan!

One thought on “Låt den stora ökenresan börja i badrummet

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier