På roadtrip till några av Sveriges bästa spa

En roadtrip på sommaren blir ännu roligare i rätt bil… Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Har ni tänkt på att man inte bilar längre? Man gör en roadtrip. 😉 Jag har precis varit ute på en roadtrip med familjen, den första av minst tre i sommar faktiskt. Lite konstigt egentligen då jag har en kluven inställning till detta med att bila.

Fördelarna med att bila

Jag gillar inte att sitta still i en hel eller fler dagar (ohälsosamt och jag får ont), dessutom är det ganska tråkigt plus att det kan vara obehagligt om man råkar ut för mindre körvana medtrafikanter. Till fördelarna hör friheten; friheten att packa (utan att behöva tänka på bagagevikten), sätta sig i bilen och bara åka iväg. När man vill, vart man vill.

Ytterligare en stark fördel är att man kan stanna när man vill och göra hur många stopp man vill, med andra ord kan en bilresa innehålla nästan hur många mini-äventyr och upplevelser som helst – och DET gillar jag starkt och DET är varför jag ändå väljer detta färdsätt då och då. 🙂 Särskilt när man vill ”beta av” och besöka många spahotell på en gång!

Första stopp: Falkenberg Strandbad

Första stopp på den här resan blev Falkenberg Strandbad, ett sådant där ställe med ”komma-hem-känsla” där alla ler mot en som om man var där mer eller mindre jämt, verkar ha inställningen att inget är något problem, där kundens trivsel är i fokus (hur lustigt det än kan låta eftersom det borde vara en självklarhet men inte är det överallt) och där utomlandskänslan och den läckra inredningen gör att man både glömmer och förlåter västkust-vädret när man huttrar sig blå vid utomhuspoolen och istället för att gå på stranden sitter inne och trycker och tittar ut mot bryggan… Ett sånt ställe.

Ta med en vindjacka, för även om inte solen skiner kan det vara härligt att strosa på stranden. Foto: K. Scheiderbauer.
När man kommer in i lobbyn möts man av denna läckra miljö. Receptionen är även bar! Foto: Heidi Rovén.

Mannen och jag har varit på Falkenberg Strandbad flera gånger förr, varje gång med mycket goda minnen med oss därifrån. Nu var det deras nya spa-oas som hägrade och stod i fokus för besöket, en avdelning så ny att de inte har skickat ut en pressrelease om den än. Ännu mer nyfiken blev jag förstås bara av att veta att jag trampade näst intill orörd mark…

Känsla av Karibisk ö-resort

Nåja, mitt i sommaren var det nog ganska många som hade hunnit bada och njuta på de där relaxsängarna redan, men ändå. Nu var vi där. Incheckade i en juniorsvit med bubbel på rummet vid ankomst, übersköna sängar, inredning lite à la Karibisk ö-resort och Kalahari-produkter både som minisar liksom stora pumpar i duschen för kropp och hår.

Det är något som händer inombords när man är på sådana här ställen, en avslappning sprider sig, man märker att ”här tänker de till, alltså kan min hjärna ta lite välbehövlig semester, någon annan ser till att det löser sig”. Ni fattar. Men nog om det nu och TILL SJÄLVA BADUPPLEVELSEN, eller hur?! 😉

Läs om det i nästa inlägg.

2 thoughts on “På roadtrip till några av Sveriges bästa spa

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier