Kerstin Florian 25 år i Skandinavien

Kerstin
Vackra ”spagurun” Kerstin Florian! Både ”produktmakerska” och inspiratör inom spa och hälsoprofil.

Det har gått över 25 år sedan Kerstin Florian etablerade sina produkter och behandlingskoncept i Skandinavien. Först ut att arbeta med märket var Sturebadet i Stockholm. Till en början var detta hälsotempel med bad och behandlingar endast tillgängligt för medlemmar, så småningom öppnade man även upp för daggäster.

Då, 1989, var det unikt med ett så elegant bad där man kunde få både kroppsbehandlingar där man använde ett produktsortiment som innehöll växter, örter, blommor, lera och mineralvatten. Ordet spa var det Kerstin Florian som införde när hon kom till den nyöppnade anläggningen och utbrast ”Detta är ett spa! Ni ska kalla det för spa”. Spa var inte ett vedertaget begrepp på den här tiden i Sverige och det skulle komma att dröja länge innan det blev allmän praxis att gå på spa för att koppla av och ta behandlingar.

SorbierCreme_50ml

Den allra första produkt som Kerstin Florian skapade var Sorbier Crème, en renande och porsammandragande kräm med hallonbladsextrakt, c- och E-vitamin. (Krämen finns fortfarande kvar i sortimentet och kostar 398 kronor/50 ml).

Kerstins ansiktsprodukter Beauty Point System hade olikfärgade prickar i rött, blått respektive grönt på produkterna för att symbolisera de olika hudtyperna. De första kroppsprodukterna hette Body Satin och ganska snart lanserades också The Spa Programme. Här ingick AromatherapyKräuter KurThalasso Kur och Thermal Mineral Kur.

– Jag tycker det är helt fantastiskt att få fira 25 år i Skandinavien med vårt budskap om skönhet och hälsa för kropp och själ! hälsar Kerstin Florian. Tack för ert fortsatta förtroende och jag ser med stor tillförsikt och ödmjukhet fram emot många år till där vi får utveckla spatraditionen.

2 thoughts on “Kerstin Florian 25 år i Skandinavien

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier