Färna herrgård och spa bygger ut

utbyggnad
Pågående utbyggnad av herrgården.

Mycket har hänt på Färna Herrgård & Spa under de 20 år som Wenche Engström varit VD för och ägt gården. Med varsam hand har Färna förvandlats från Domänverkets kursgård till herrgårdshotell. På denna tid har gården kompletterats med både spa, orangeri & herrgårdsbod.

A_40_3_01_Fasader_20140429

Nu är det dags för nästa stora steg, den första utbyggnaden av själva herrgården på 100 år. I slutet av april kommer den nya vinterträdgården med lounge, matsal, gästtoaletter & uteservering att stå klar.

– Det som har saknats hos oss är en lobby där gäster kan slå sig ner med en drink i väntan på middagen eller bara krypa upp i soffan med en kopp te under dagen, säger Wenche Engström. Även vår lunch- och frukostmatsal har länge behövt fler platser. Snart finns de, detta är något vi länge har längtat efter!

wenche
Wenche Engström

Till sin hjälp har Wenche Engström anlitat arkitekt Per Öberg, mannen bakom utbyggnaden av Färna Spa som stod klar 2011 då spat fick en utekälla, spasvit, fler behandlingsrum samt ett annorlunda gym i de gamla källarvalven från 1600-talets smedja.

Herrgården är omgiven av bergslagsnatur med Färna Ekopark och sjöarna Norrsjön och Lillsvan runt hörnet. Här finns ett lusthus för vigslar och ett vackert mausoleum med utsikt över vattnet. I stora stallet finns Färna Herrgårdsbod, 300 kvm shopping i rustik miljö och gamla ladugården för större evenemang.

Färna Herrgård & Spa är Svanenmärkt, medlem i Svenska Spahotell och utvald av Svenska möten. Restaurangen är 25 procent KRAV-märkt. 

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier