Prylarnas månad framför andra. Samtidigt som det självklart ibland kan vara svårt att stå emot lockelsen i de löften som snurrar kring olika produkter, så känner jag inte så sällan en viss ambivalens inför den rådande konsumtionshysterin.

Visst, jag skriver om produkter och visst shoppar jag loss ibland. Och samtidigt…allt oftare när jag bläddrar i någon tidning och ett uppslag över accessoarer, krämer, kläder…så tänker jag bara att det är som en spiral. Produktionen skapar jobb som skapar löner som skapar välfärd (åt somliga i alla fall), men samtidigt behöver vi ju inte ens hälften av alla de där prylarna!

Låter jag tråkig? Jo jag kan hålla med. Jag är egentligen inte alls emot att omge sig med fina saker man trivs med, särskilt inte om de fyller ett syfte eller ett verkligt behov. Men det jag försöker uttrycka är den här känslan som vaknat att jag känner mig mätt, och att jag börjat se igenom en del av det…

Ta krämer till exempel. Det är roligt, underbart, spännande och över dem vilar ständigt hoppet att kanske, kanske kommer nästa att verkligen ha effekt (mer än att återfukta) :-). Samtidigt ler jag inombords åt mig själv för jag känner och vet ju att nyckeln till hälsa och välmående förstås ligger på ett helt annat plan.

Jag minns inte vilken firma det nu var, men jag har hört om ett företag där medarbetarna inte fick arbeta med eller packa skönhetsprodukterna om de hade en ”dålig dag”. Tanken var att något av deras negativa energi skulle ”smitta” produkterna. Och när hälsohotellet Jardim Atlantico på Madeira skulle bygga om i sin trädgård avstod de helt från att sätta upp en tidsram för när det skulle vara klart. Anledningen: de ville inte att de som arbetade med projektet skulle känna stress eller något obehag under processens gång – utan bara kärlek.

Mår vi bra blir våra DNA-kedjor långa och flexibla, stress gör att de drar ihop sig.

Och det är väl någonstans det här jag är ute efter; det spelar egentligen ingen roll vilken väg vi går och om vi shoppar eller inte (mer än för miljön och plånboken då) – det som spelar roll är vilken känsla och energi själva handlingen/handlandet/produkten är omgiven av.

När jag tänker på det jag nyligen läste, att forskare fått fram de häpnadsväckande resultaten att till och med våra DNA-kedjor reagerar på hur vi mår, så förstår jag ännu bättre hur viktigt det är att vi gör vad vi kan för att försätta oss i ett positivt tillstånd. Om det sen är med prylar eller utan, eller varför inte med hjälp av spa 😉 – det är upp till var och en.

2 thoughts on “Hur mår dina DNA-kedjor idag?

  1. Du kanske hörde talas om Healing Herbs Ltd i England som framställer Dr Bachs blomessenser. Där har de en uttalat policy för medarbetarna att stanna hemma och vila upp sig, så länga man känner sig psykisk eller fysisk i obalans. En annan effekt av att ”vara rädd om sina positiva energier” är att de alltid tar betalt i förväg av sina kunder vid beställningar …allt för att inte behöva känna negativa vibrationer, när det är dags för betalningspåminnelser och liknande 🙂 Julian Barnard och hans team på Healing Herbs är verkligen förebilder för att jobba i en sann anda, som värner om det bästa hos oss alla.

  2. Ja men säkert var det dem jag tänkte på, låter bekant! Tack för påminnelsen 🙂

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier