Ungdjur och grönt – lokalt och skönt

Hotel Post, foto: Kristofer Scheiderbauer

Som på många spahotell i Sverige hade även Hotel Post en fast middagsmeny åt sina gäster. De som inte åt i gourmetrestaurangen Irma vill säga. Enda skillnaden var att vi inte serverades tre rätter utan sex! Salladsbuffet, soppa, förrätt, varmrätt, ostbricka och dessert. Vidunderligt smakligt även om det inte var någon spameny direkt som serverades 🙂 .

Det blev en fantastisk kväll med möte med både ungdjur från trakten och fräscha grönsaker. Och Susanne Kaufmann själv! Värdinnan tillika hotellets ägarinna och starka drivkraft spatserade värdigt runt mellan borden på kvällen och småpratade med gästerna. Eftersom jag träffat henne förut pratade vi både om det som varit sedan sist, nyheter på spafronten och hennes produktutveckling. Väldigt spännande! Men åter till maten…

På salladsbuffén fanns, som vanligt är i Österrike, potatis. De gör en underbart krämig potatissallad utan minsta mejeriprodukt i men desto mer vinäger. I love it! Efter det gröna serverades en pumpasoppa. Vi var båda skeptiska, pumpa kan bli så sött, men kocken hade balanserat upp smakerna suveränt och jag hade svårt att inte äta upp allt, så god var den! Jag var dock glad att jag sparat plats när nästa rätt anlände; en biff tartar på kalv från trakten på en bädd av rökt crème fraiche. Fenomenalt gott hur udda det än låter och vår favorit i hela menyn!

Foto: Kristofer Scheiderbauer

Nu var det ont om plats i magen så det fick bli endast några smakbitar av huvudrätten för min del, ungdjur av oxe som tuggat det illgröna gräset och njutit av alpernas luft och vyer innan han gick sitt öde till mötes… pepparrot och stuvad spenat till samt potatisskivor frästa med fintärnad bacon. Riktigt bra!

Till dessert fick vi en slags kesella-dumplings (på engelska beskrevs de som curd cheese dumplings) med körsbär och jordgubbsbitar samt en lätt skummande vaniljkräm, men innan dess gick vi lös på ostbrickorna. Bregenzerwald där vi befinner oss är en ostregion väl i klass med dem i Frankrike (Varför pratas det aldrig om österrikiska ostar? Urvalet är stort och kvalitén på topp!). Det fanns minst ett tiotal olika att välja på. Desserten var lite mastig som avslut med tanke på allt vi ätit innan, men väldigt god.

Sammanfattningsvis kan ett besök på Hotel Posts restaurang, oavsett om man bor på hotellet eller inte, rekommenderas varmt! Här prioriteras råvaror och kvalitet på ett föredömligt sätt samtidigt som trakt och tradition får stå i centrum. Jag kommer gärna tillbaka.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier