Envist regnmaraton ger lugnt hemmaliv

Naturens krafter har tvingat oss till inomhusliv i ett par dagar nu. Regnet har öst ner nästan non-stop. Igår hade vi närmare storm. Det ven utanför huset och jag var beredd på att fönstren skulle slitas upp i vilken sekund som helst (ungefär som i dramatiska filmer ni vet ;-)). Som tur var lugnade sig ovädret och enligt väderprognosen ska vi få tillbaka det fina vädret från och med imorgon. Hoppas de har rätt.

Under tiden har jag ägnat mig åt Isac förstås, men också åt att läsa på om vad vi ska hitta på under våra kommande veckor här i Vorarlberg i Österrike. Det är ingen brist på upplevelser och även om byarna på ytan ser ut att slumra så råder det en otrolig aktivitet bakom de blomsterprydda fönstren med spetsgardiner :-).

De här lokalproducerade, naturkosmetiska skönhetsprodukterna hittade jag i matvaruaffären.

Om vi håller oss till mat och hälsa så produceras här inte bara ost, smör och andra mejeriprodukter – det finns också flera naturkosmetiska tillverkare i regionen. Självklart ska jag kolla upp dem närmare! Och med hänvisning till mitt tidigare inlägg om bergens energier – imorse läste jag i en broschyr om en energivandring i byn Langenegg inte långt härifrån. Jag ska försöka ta reda på om den är genomförbar med barnvagn…vi har visserligen bärsele med oss men trots att Isac bara väger drygt 6 kilo så blir han rätt tung att bära på längre sträckor :-).

Idag blir det dock lite praktiska ärenden vi ska beta av; banken, kanske matvaruaffären, några skrivuppdrag…häromdagen sammanställde jag en spaanalys jag fått en beställning på. För jag jobbar så smått även härifrån. Utsikten från min arbetsplats är lika fin men annorlunda; istället för vy över Karlbergskanalen och Karlbergs slott ser jag nu en äng, en liten bäck och höga alptoppar!

2 thoughts on “Envist regnmaraton ger lugnt hemmaliv

 1. mmm… Känns som en plats att kunna jobba och bo på, drömmer mig bort i mina tankarna när jag läser din blogg (fast kanske inte just idag när det regnar och blåser, men om det bara är tillfälligt så kan det också vara väldigt mysigt:-)
  Underbart för dig och din familj att få uppleva detta, hälsa!

  1. Hej 🙂
   Sprack upp idag och kom en del sol också faktiskt men det har varit kallt. Ser dock ut att bli bättre väder framöver så då ska vi börja göra lite utflykter och vara ute mer igen.
   Ja vi inser att det verkligen var bra att vi tog chansen att göra detta nu när vi kan! Så otroligt skönt att ”bara vara”, gå i byn, äta enkelt men nyttigt etc.
   Hoppas du också har det bra! Roligt att veta att du läser om hur vi har det 🙂

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier