Igår hade jag vinterns första dipp. Allt kändes stelt, kallt och trist. Kanske är jag i och för sig lite av en upplevelse-junkie, bortskämd av den ena häftiga resan efter den andra, men jag kan faktiskt även njuta av stillheten och ron hemma. Faktum är att jag behöver det mellan varven för att orka.

I alla fall. Nu gäller det att komma på vilka knep som får en att hålla ut tills uteserveringarna öppnar, vårens första tussilago lyser till i backen och solen börjar värma när man vänder näsan mot skyn. Värme, ljus, mys…all form av trivsam ”cocooning” kan vara ett recept. Fly in i böckernas värld kan vara ett annan. Att umgås med människor man tycker om, skratta och ha kul är också en väg!

Idag ska jag ge mig själv eftermiddagen ledigt, som en belöning efter många kvällars hårt arbete (som ni kommer se resultatet av i olika tidningar framöver!). Gå en rask promenad (för att få dagsljus och endorfin-flow), sen plocka med mig några härliga spaprodukter in i badet (och skrubba, tvaga, oljemassera och njuta). När sambon kommer hem ska han få en stooor kram – bra för oxytocinflowet enligt Kerstin Uvnäs Moberg. Läs mer om hur beröring sätter fart på kroppens belöningsystem här.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier