Nya skor hör våren till och modevärlden visar oss alltmer spektakulära och svårgångna modeller. Visst, många är så sockersöta och omöjliga att de mest är kvinnans ersättning för barndomens dockor; något att placera på hyllan och kanske ta ner för att leka med i korta omgångar då och då.

För ni har säkert alla sett vad långa dagar i omöjliga klackar och skoformer (läs: spetsiga tår och trådsmala modeller) gör med ett par fötter. De får samma omöjliga former som skorna…med tillhörande smärta och led-, muskel- och framtida ryggproblem.

MBT-sko med rundad sula.

Skittrist, visst, men jag har blivit så gammal nu att hälsa och bekvämlighet går före trender och andras tyckande. På resa likväl som en lång dag på stan väljer jag absolut hellre ett par fotriktiga gympapjuck än högklackat, och struntar blankt i om jag inte ser lika snygg ut. Suktobjektet nu är ett par ”masaiskor”…ni vet de där med rundad sula undertill.

Kopplat till spa; det var för ett par år sedan som jag fick upp ögonen för det njutningsfulla (och hälsosamma) i att välja en fotbehandling. Och efter den första, när jag både insåg hur många omedvetna spänningar som låg och lurade där nere i mina fossingar plus hur det känns att bli masserad i ett stackars spänt fotvalv, så var jag fast.

Senast var ju nu när jag och pojkvännen kryssade med Cinderella och besökte deras spa. Inte bara är deras duokur Fot deluxe en smart entré till resten av deras bad- och bastufaciliteter (entré kostar annars 199 kr vid förköp, 230 kr ombord vilket inkluderar badritualen med Kerstin Florian produkter, men vid behandling ingår spaentrén…med fotkuren blir det dessutom endast 325 kr/person – alltså ungefär som om man hade fått en 50-min behandling för en dryg hundring!)…den är också väldigt skön.

Pia ger handvård till en annan manlig kund.

Denna sittande duokur utförs i det mysiga lilla sidorummet med glasdörrar och utsikt genom runda båtfönster så att man (om man inte somnar) kan sitta och njuta av utsikt mot skärgården medan man blir ompysslad. För ompysslad blir man. Själva hade vi förmånen att få kungligt omhändertagande av Pia, superduktig terapeut och spaansvarig på Cinderella.

Jag blir alltid lycklig när terapeuten tänker på detaljerna. Och för oss var det som att träda in till ett vackert dukat bord på en mysig restaurang. Tänk er teak-vit-marin-båtkänsla, ett par sköna relaxfåtöljer, handdukar och filtar och så ett bord mellan stolarna med allehanda godsaker. Snart spred sig väldofterna av eucalyptus och kamfer från det uppmjukande fotbadet och den turkiska fotskrubben som gjorde fötterna lena och glada.
Våra spända tinningar masserades med essens av lavendel och pepparmint. Fötter och underben fick vård och skön massage med en lent balsam innehållande bland annat cirkulationsökande rosmarin samt tall och lavendel. Och så händerna; naglarna fick ny näring av välgörande myrraolja och en skön massage utfördes med Kerstin Florians Satin Lotion. Däremellan sippade vi te, dåsade bort och gav varandra kärleksfulla ögonkast. Jättemysigt!

Som ni vet har jag tidigare introducerat Spabankens egen kvalitetscertifiering, och jag tror bestämt det är dags igen! Så, Pia…är du beredd? BADDAM! (eller hur det nu låter när man hårt slår till med en stämpel :-)). Grattis! Du är numera Certified by Spabanken!

Ps. Jag kan inte mörka, utan måste även vara ärlig och delge den hårda kontrast vi möttes av när vi lämnade spat, omgivna av alla fantastiska lavendel- och mintångor. Då blandades nämligen tyvärr våra väldofter snabbt med lukterna från dem vi passerade; stanken av gammal fylla, cigaretter och alkohol. En konstig och tvär mix och tyvärr en som man ofta får på köpet när man ”finlandsfärjekryssar”… Inte desto mindre viktigt blir det missionsjobb de bedriver inne på spat: att sprida hälsa, välmående och en stunds avkoppling och njutning. Keep it up! Jag kommer och hälsar på er snart igen.

One thought on “En liten sjunde himmel mitt i skärselden

  1. Det här inlägget har jag väntat länge på att göra. Att det dröjt har berott på att jag inväntat bilder som kunde illustrera det jag ska berätta. Trots att jag ännu inte har alla bilder så känner jag att jag inte kan vänta längre, så jag får komplettera me

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Spabanken på sociala medier