Dagens test: Dr. Hauschkas klassiska ansiktsbehandling

Förra veckans ansiktsbehandling gjorde verkligen min hy gott! Det är lätt att glömma vilken nytta det faktiskt gör att gå och pyssla om sig lite. Eller rättare sagt; låta någon annan göra det :-). Mitt vintertrötta ansikte fick helt klart nytt liv och nu törs jag möta spegelbilden igen… Idag ska det dessutom – förhoppningsvis – bli ännu bättre!

Om några timmar ska jag nämligen göra ett besök på Riddarkliniken på Östermalm här i Stockholm där jag ska testa Dr Hauschkas klassiska ansiktsbehandling. Märket är jag väl bekant med, men jag har aldrig testat deras behandlingar förut så det ska bli riktigt spännande.

Dr Hauschka är ett tyskt hudvårdsmärke, föregångare inom den naturliga hudvården och många Hollywoodstjärnors favorit sägs det. Deras rosenkräm lyfts ofta fram och jag har själv lovordat flera av deras produkter här på bloggen. Metoderna är ibland lite annorlunda och dofterna kan ta lite tid att vänja sig vid men för den som är intresserad av ”naturlig hudvård” är det nästan ett måste att förr eller senare bekanta sig med Dr. Hauschka.

Här är en presentation jag lånat från Riddarklinikens hemsida:

”Ingredienserna till produkterna kommer från egna biodynamiska odlingar av läkeväxter, från ekologiska kontraktsodlingar i olika länder eller från vilda växter plockade på skyddade platser i naturen. Hudvårdserien lanserades 1967 efter ett intensivt samarbete mellan hudterapeuten Elisabeth Sigmund samt kemisten och forskaren Rudolf Hauschka. Deras innovativa och för hudvården revolutionerande idé var att kombinera Hauschkas gedigna erfarenhet av naturläkemedel och Sigmunds forskning om traditionell hudvård i olika kulturer. Resultatet blev ett hudvårdskoncept som i sig inbegriper allt från hur råvaran tas fram till hur de naturligt balanserande krafterna fungerar i människan.”

Återkommer senare med en rapport om själva upplevelsen.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier