Mitt fredagstips idag blir på en riktig skön och prisvärd kroppskräm, eller body soufflé som den heter! 🙂 En kroppssoufflé är precis som efterrätten; fluffig, och i krämform är den extra skön med hög lyxfaktor tycker jag. Varför jag vill nämna den är för att det är Apoliva, Apotekets eget märke, som kanske inte direkt är känt för att vara lyxiga annars…

Serien finns i två dofter; gröna frukter och mynta samt solmogna frukter och passion – vilken är den jag testat. Doften är god och fräsch. Jag brukar ha svårt för ”konstgjorda” dofter, men denna funkar tycker jag. Den påminner om bär, sommar, mmm…god som sagt! Och känslan är mysig; den är så lätt och fluffig i konsistensen. I varje serie finns fyra produkter: body soufflé, duschgelé, bodylotion och lipbalm. Den sammetslena krämen är berikad med olivolja som gör huden mjuk och E-vitamin som ska skydda. Pris för burken med det återfuktande ”kroppsfluffet” på 200 ml är 75 kr.

Ska man tillägga någon kritik så är det väl för viss del av innehållet. Om man studerar ingredienslistan finns där konserveringsmedlen methyl-, ethyl och propylparaben, samt triethanolamine. Den sistnämna ingrediensen är omtvistad för att den kan reagera med andra ämnen till hälsofarliga föreningar, och använder man flera olika produkter på huden så skulle det kunna ske (även om det förmodligen är osannolikt). Det är inga ovanliga ämnen, men gladast blir vi hälsointresserade krämfreaks om vi slipper dem helt :-).

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier