La Samanna Spa som jag besökte i mars förra året.

När jag sitter och skriver om exempelvis kryssningar, kikar i mina anteckningsblock från resor och så vidare så är det sååå lätt att drömma sig tillbaka, bli sugen igen och bara vilja boka nästa resa! 🙂

Ett sådant minne som just poppade upp var från ön St Maarten i Karibien, en av världens minsta landmassor med dubbla nationer; en fransk och en holländsk. Vi var där fyra gånger förra året och vid ett av besöken hängde vi hela dagen på lyxhotellet La Samanna som också har ett litet spa. Eller Belmond La Samanna som de nyligen bytt namn till.

Här får vi stretcha begreppen lite för även om de har pool ligger den inte inom spats domäner, men känslan är så pass härlig att jag ändå måste nämna det… Utöver att jag insöp den fina atmosfären och testade en av deras behandlingar (en massage), pratade jag förstås också en del med deras spachef.

Martine Sauveur, spamanager på Belmond La Samanna Spa.

Martine Sauveur har jobbat på Belmond La Samanna Spa i snart 12 år. Man kan förstå att hon måste älska sitt jobb! Hon är utbildad dietist, ”naturopat” och har som mission att dela med sig av sin kunskap för att gästerna ska få en hälsosammare inställning till livet.

Spat jobbar bara med franska märken; Sisley, Lancaster, Pure Altitude samt St Barths. Den lilla wellnessoasen har fem behandlingsrum för kropp, ett parrum, ett för pedikyr, ett för manikyr och slutligen ett för ansiktsbehandingar.

Alla behandlingsrum har en dörr ut i den tropiska trädgården där det också finns dusch. Bara att ha dörren stående halvöppen och känna den karibiska värmen medan man får en skön behandling…ahhhh…heaven!!!

Sitter man ner en stund och relaxar utanför behandlingsavdelningen kommer det med jämna mellanrum en aromatiskt doftande mistspray uppifrån taken som sakta dalar ner…den innehåller geranium och citronella och förutom att det doftar gott jagar det bort eventuella små karibiska mygg! Mycket smart och naturligt.

I den massage jag provade använde terapeuten en olja med kokos från St Barths. Massagen var helt underbart genomförd och min terapeut Pascal hade verkligen den rätta inkänningen. Även om stället är litet har det absolut den rätta spakänslan man är ute efter på semestern när man vill ladda batterierna, skämma bort sig och må bra!

Belmond La Samanna är ett underbart ställe med fint, högt läge och privat strand. Akta er för vågorna bara, de kan vara större och starkare än man tror. Hotellet ingår i den tidigare Orientexpressen-gruppen – nu Belmond – och Ving har bland annat resor hit som de marknadsför rejält just nu. Nästan alla Karibien-kryssningar stannar också på St Maarten.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier