Mirakelsmöret för torr hud

Jag bara måste berätta om en helt fenomenal hudvårdsprodukt! Jag har lite svårt att komma fram till vad den heter bara för det är enda baksidan med produkten (och dess syskon från samma firma); totalt hopplös formgivning på etiketterna.

De är svårlästa både så att man inte riktigt förstår vad som är namn, ingrediens och företag – plus att de blandar typsnitt hejvilt och trycker i liten suddig stil så att det är svårläst. Med det sagt så är innehållet det motsatta; proffsigt sammansatt, högkvalitativt och otroligt verksamt!

Jag tror den heter REN och görs av Naturkosmetikkompaniet under produktnamnet Senses by Nature. Innehållet består enbart av sheasmör, sheaolja samt extrakt av rosmarin. 30 procent av råvarorna är ekologiska. Den kommer i fast form i en burk, men tar en klick och värmer i händerna så det blir som ett smör som man smörjer huden med.

Jag har använt den på min sons torra, nariga hud. Han är snart 4 år och får ofta klåda på huden vintertid på grund av att han blir så torr. Jag har prövat många olika milda babyprodukter allt sedan han föddes men denna är bäst; helt outstanding!

Är hans hud narig och knottrig så att det riktigt känns när man smörjer, så är den babyslät dagen därpå om jag exempelvis smort hans hud till natten!!! Jag trodde knappt det var sant när jag märkte det men nu har jag provat så många gånger att jag vet; det är denna kräm REN som läker huden på bara ett dygn.

Efter att ha läst på lite har jag lärt mig att sheasmör, som kommer från sheanöten, innehåller rikligt med fettsyror vilket är bra för huden (den blir mjuk och smidig). Användningsområden för denna är till exempel som ”väder- och vindkräm”, ärrbildning, graviditet, och barnavård.

Jag är i alla fall så imponerad att jag bara var tvungen att rekommendera den till alla som söker något supermilt och doftfritt till sina småttingar med torr hud. Självklart fungerar den lika bra till vuxna.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier