Bästa investeringen i höst: en hudanalys!

Spa by us, nytt dagspa på Östermalm sedan ungefär ett år. Jag besökte dem äntligen igår och upptäckte ett härligt ställe som kommer glädja både enstaka skönhetssökare, par som vill koppla av och möhippegäng som vill ha kul.

Aha, är det häääär det ligger var min första tanke. Riddargatan 3, ovanför Oriflames Concept Store fast på motsatt sida, lite i slänten, fast före Pa & Co… En snygg skylt utanför var allt som skvallrade om dem.

Tessan och Jennie som driver Spa By Us (jag gillar för övrigt namnet, det säger så mycket och passar så bra) har tagit över en tidigare vårdcentral. De rosa plastmattorna åkte ut och istället har de nu gjort om det helt till sin egen värld. Det är snyggt och ”spaigt” i brunt, brons, kräm och dekorerat med en massa växter. Kakel/klinker, lite inslag av mosaik, mörka golv, snygga handfat…och så fina märken som Babor, Aromatherapy Associates, Transderma, Rejuvi…kort sagt: tjejerna har smak! 🙂

Frågan är sen som ofta ifall det verkligen är ett spa. Det finns en stor bubbelpool (som är lite olyckligt placerad i ”väntrummet” så om man vill bubbla får man stå ut med att andra påklädda kunder kan dyka upp i väntan på sin behandling…) men inget gym eller mat, som ju ska ingå också i alla fall om man ska se till de fyra hörnstenarna som man numera oftast tänker på för att definiera ett spa (näringsriktig kost, behandlingar, motion, avslappning). Nåväl; de säger ju faktiskt ”Spa by Us” och vad de gör är behandlingsbiten, och det gör de bra.

Deras största plus skulle jag vilja säga är deras kunnande och deras engagemang i kunden. Jag kände direkt att här är två terapeuter som verkligen kan sina produkter som de jobbar med och säljer, kan hudvård och är genuint intresserade av att förmedla detta till och hjälpa kunden! När jag beskrev mina hudproblem såg jag hur ögonen lös till och hur ivern och den där glöden väcktes :-).

Jag testade en djuprengörande ansiktsbehandling och resultatet var strålande. Det är nästan så jag tänker ”åh fanns det där ansiktet under all bråte” :-). Skämt åsido, en djuprengöring behöver alla då och då, jag hade väntat alldeles för länge.

Hur var då själva behandlingen? Mycket ingick; rengöring, mask, tvätt, skrubb, ånga, portömning, fuktfluid, mask igen, tvätt igen, serum och dagkräm. Massage av händer och armar under tiden då masken låg på och så massage av axelpartiet som var superskönt. I övrigt var tagen ganska rejäla (och då tänker jag inte på själva portömningen), det var inte så mycket ”lull-lull” över denna behandling. Men den var effektiv!

Nu ska jag med intresse följa de hudvårdsråd jag fått och se vad det ger. Tydligen (hm hm jag har hört det förr…) måste jag bättra mig på att ge huden FUKT. Det är visst det som ställer till det. Serum morgon och kväll före dag- och nattkrämen ska boosta huden för att få upp fuktnivån. Tänk, jag som trott min hud är fet och så får jag höra att den är torr på ytan!

Alltså vänner, unna er en hudanalys då och då, det är spännande att se vad man får för råd. Vår nordiska hudtyp förändras dessutom med årstiderna, med hormoner, stress, mat, sömn…och apropå det ska jag ta och natta nu!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier