Undvik felbehandling med rätt hudvårdstips!

Jag vill återkomma till behandlingen jag fick i måndags och det jag skrev igår om ansiktsbehandlingen på Spa by Us. Det märke de arbetar mest med är Babor, ett tyskt hudvårdsmärke som inte är så känt i Sverige men som jag – ju fler produkter jag testar – blir alltmer positiv till. Det är stort, har många produktlinjer för olika behov och syften, och är så vitt jag kan bedöma väldigt professionellt och håller hög kvalitet.

Jag är jättekinkig med krämer! De kan dofta himmelskt och ha snygga förpackningar men så får jag dem på huden och det är såååå ofta det bara inte stämmer. Jag känner att de antingen stannar på ytan eller på något annat sätt ”är fel”. Nu behöver det ju inte alls bero på produkten, lika ofta har en sådan känsla att göra med att man använder fel produkt som inte passar ens hudtyp. Och det är här vikten av en duktig hudterapeut kommer in…

Många kanske tycker det är enklare och smidigare att gå in på Åhléns och köpa sig det man behöver för tillfället; en dagkräm, en body lotion, en ögonkräm…vi i Sverige speciellt är ofta av uppfattningen att vi vet lika bra, att vi kan och att ”själv är bästa dräng”. Jag vet till exempel i Österrike, där är traditionen en helt annan: oavsett vad det gäller – att sätta upp gardiner eller bjuda på tårta – man går till respektive expert på området och låter den som är duktig på det utföra jobbet!

Att gå till en duktig hudterapeut som efter analys får ge råd om passande produkter är inte bara smart, det är en bra investering i att slippa kommande hudproblem på grund av felbehandling. Och jag talar av egen erfarenhet…! Nu ska jag bli mer ödmjuk och söka experternas råd när jag behöver dem.

På Spa By Us fick jag framförallt rådet att verkligen se till att huden blir återfuktad nu, eftersom jag tydligen var yttorr, något jag inte alls förstått. Jag hade bara märkt att min hud helt slagit bakut med utslag och röda irritationer som följd. Efter rengöring ska jag vara noga med ansiktsvatten (tar bort rester från rengöringsprodukter, balanserar ph-värdet, drar samman porerna) och sedan återfukta.

Steg ett är att applicera ett serum. Jag har nu en väldigt spännande produkt i min ägo just för detta; Transderma C från ProBios. Kort sagt (jag får återkomma om dem när jag testat den ett tag) är det ett svensktproducerat djupgående koncentrat som ska hjälpa huden att få ung fräsch lyster, motverka pigmenteringar samt främja kollagen och elastinproduktionen. Egentligen är den avsedd för dagsbruk (till natten har de tagit fram ett A-vitamin serum), men jag ska använda den både dag och kväll nu, under dag- respektive nattkrämen.

Serumet måste först torka och tränga in på djupet innan man applicerar på en kräm (cirka 5 minuter). Därefter fick jag två små provförpackningar ur superserien hos Babor; Doctor Babor. Ultimate Repair Gel-Cream för dagen och Ultimate Repair Cream för natten. Egentligen kan man använda samma för både dag och natt, det är två olika konsistenser av samma produkt om jag förstod det rätt.

Inom Doctor Babor finns två cosmeceutical-serier: Biogen Cellular och Derma Cellular.

Biogen cellular är egentligen framtagen som en serie att använda efter operativa ingrepp, men tack vare sin förmåga att höja cellförnyelsen i huden används den även som antiage-serie.

Derma cellular är en serie med många specialprodukter som collagen booster cream, wrinkle control fluid med flera. Alla superspännande!

Jag vill inte ropa hej för tidigt men det känns redan väldigt bra. För att helt kunna utvärdera ska jag ge det ett par veckor.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier