Tack och lov för snälla mammor och pappor! Utan mina föräldrar som ställer upp titt som tätt med att passa Isac vet jag inte hur jag hade fått tillvaron att gå ihop. Ibland kan det handla om att sitta barnvakt när jag ska på möte, ibland är det riktigt jobbigt (haha) som att följa med som nanny när jag ska på tjänsteresa utomlands 🙂 eller som idag; jag behövde både röja hemma och jobba.

Mamma och Isac är fortfarande ute och njuter av vårvädret och här hemma är hemmet äntligen städat och fint. Tvätten är upphängd och även jag har fått mig en dusch. Efteråt smorde jag in mig med de mest underbara produkter, så nu doftar det dessutom spa överallt…!

Dofterna har jag Turkos att tacka för. Detta Östersunds-baserat företag driver både eko-klinik, butik och importerar internationella varumärken inom ekologisk hudvård. Jag har träffat dem på en mässa någon gång men inte hört så mycket mer sedan dess. Nu i veckan fick jag ett paket…

Det ironiska var att det tog mig både tid att hämta ut och packa upp det; det stod där på hallmattan och jag tänkte som Alfons Åberg att ”..visst ja, jag ska bara…”. Inte visste jag att det var en riktig liten guldgruva som gömde sig därinne!

Så öppnade jag det i alla fall till slut och blev positivt överraskad på flera plan. Först och främst; ett trevligt brev. Ett personligt, trevligt brev. Hur många bemödar sig med att skriva sådana nuförtiden? Plus redan där. Ett omsorgsfullt och vackert svart paket med guldsnören och exklusiv framtoning. Plus igen. Dessutom följde en bra presentation av både dem själva och produkterna de skickat – som inte var vilka som helst utan Alqvimia som jag nyligen skrivit om här på bloggen!

Inte vet jag om de hade läst att jag nämnt märket, eller om det hela är en lycklig slump. I alla fall så kunde det inte kommit mer lägligt. Eftersom jag redan haft tillfälle att göra bekantskap med detta underbara märke så kastade jag mig över innehållet med stor nyfikenhet och förtjusning!

Är det något spa som jobbar med det här märket här hemma i Sverige? Ingen av de stora vad jag vet. Tveklöst kommer de inte vara så särskilt länge till.

Hur ska jag beskriva känslan jag får (om vi bortser från ”produktsnacket” som att det är ett spanskt märke som bygger på filosofin att ”varje kvinna har en gudinna inom sig…” , att innehållet är 100 % naturligt med ekologiska ingredienser samt att dofterna är himmelska)? Här är bilden jag får i alla fall:

Tänk er att vi har hela marknaden av hudvårdsprodukter. Det finns ofarliga men energimässigt ”döda” produkter som kanske inte förvärrar eller skadar situationen men som heller inte lyfter våra sinnen på något sätt. Sedan finns det produkter man rent av inte ska använda, eller sådana som i olyckliga fall (kanske då de kombineras och används tillsammans med en annan produkt så att en kemisk reaktion uppstår i krocken av ingredienser) på sikt kan bli rent av skadliga. Utöver det finns det de ljusa, välgörande, goda och njutningsfulla som förser oss med både glädje och nytta – men även här finns det olika kategorier.

Jag tycker mig kunna uppleva att vissa är lite klumpiga, ”tröga” och om än innehållsmässigt bra så kanske inte så sofistikerade. Sedan finns det dem som tagits ett steg längre där inte bara innehållet är bra utan de också har en energimässigt högre frekvens och tas upp lättare av våra kroppar. Just när det gäller aromaterapi och eteriska oljor spelar förstås dofterna en väldigt stor roll, och säkert kan det vara så att vi kan balansera oss med olika oljor; värja oss mot vissa och ”behöva” andra beroende på vilket läge vi är i…

I alla fall. I den uppsjö av underbara prover jag fick mig tillskickat med olika kroppsoljor och ansiktsprodukter finns flera favoriter;
Anti-Aging Beauty Extract är ett regenererande extrakt som hjälper trött och stressad hy att återfå sin vitalitet och lyster. Passar för hud med små linjer och tecken på förtidigt åldrande (tolkar det som solskador mm). Det härliga med den här produkten är att den smälter in så fint i huden; man känner verkligen att den tas upp.
Ögonkrämen i samma serie, Absolut Beauty, kändes också otroligt bra. Få ögonkrämer ger en ögonblicklig känsla av att det stramar upp kring ögonområdet.

Den produkt som blir nominerad till Spabankens favorit är dock ansiktsserumet i serien Eternal Youth; Maximum Recovery Face Sérum. Utöver känslan och innehållet av härliga naturliga ingredienser (exempelvis mandel, hasselnöt, shea- och mangosmör, hallon- och blåbärsextrakt samt eteriska oljor från neroli, citron och apelsin, rosenträ och myrra) så faller jag pladask för det holistiska tänket: ”Eternal Youth is not only a line of extraordinary products and a unique treatment, it’s a lifestyle.”

Med förpackningen följer instruktioner för kompletta morgon- och kvällsprocedurer för ansikte och kropp, samt tips om hur man håller en ”Alqvimia lifestyle”: Ta hand om din hy, ät hälsosamt och ekologiskt samt träna (yoga, pilates och orientalisk dans).

5 thoughts on “Alqvimias råd för evig ungdom

 1. Så väl beskrivet av hur en kräm kan kännas – ”spot on”!! Tog mig friheten att citera dig på bloggen, länkade såklart:-) Hoppas det är ok!

  1. Tack Elena! Vilka fina ord, det värmer! 🙂 Ingen aning om vad ”Entreprenörer i tiden” är men blir förstås väldigt glad att du tycker jag har bra hand med orden 🙂 Tack också för länkningen och ditt omnämnande av Spabanken till dina läsare.

 2. ”har en energimässigt högre frekvens”
  sicket absolut snömos

  ”regenererande extrakt som hjälper trött och stressad hy att återfå sin vitalitet och lyster. Passar för hud med små linjer och tecken på förtidigt åldrande”
  trist med såna där rena avskrifter av tillverkarens egna snömos

  🙁

  1. Ja ”snömos” var kanske mer poetiskt 🙂 men jag skrev som jag kände…det är det som är så skönt med att ha en blogg, att kunna få uttrycka sig som man vill 🙂
   Vad gäller produkttexter så ja, du har rätt. Skrev också efteråt ”tolkar det som…” vilket ju visar att det är deras text, men hade jag varit mindre trött när jag skrev detta hade jag varit tydligare och lagt till att det var en produkttext.
   Så – tackar för feedback och ska försöka bli mer välformulerad! 🙂

 3. Apropå föregående inlägg och förestående sparesor… ett annat stort, svenskt spa skulle enligt vad de själva sa för ett par veckor sedan ha 5-års jubileum i helgen med stor baluns. Imorgon närmare bestämt om jag fattade det hela rätt.

  Inbjudan var utlo

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier