Gran Canarias nyaste spa – och bäst bevarade hemlighet

Jag har så otroligt mycket kvar att berätta från min senaste sparesa! Det känns som jag aldrig kommer att komma ikapp. Innan jag går och lägger mig ska jag därför berätta om ännu ett spahotell jag besökte på Gran Canaria; Roca Negra.

Vet ni vad jag menar om jag säger att man ibland stöter på en plats som är så härlig att man faktiskt tvekar över att berätta om den för andra? Jag kände så när jag var med sambon i den lilla byn Garachico på Teneriffas nordkust (men bara ett par år efter kom den med i charterkatalogerna) och jag kände likadant nu när jag var i byn Agaete på Gran Canarias nordkust (ja, det verkar som att pärlorna ligger i norr!).

Nu avslöjar jag det i alla fall; den som vill uppleva något av det äkta ölivet bortom massturismen ska absolut söka sig hit, och varför då inte ta in på det superläckra och nybyggda hotellet Roca Negra?

Alla 87 rummen på hotellet har havsutsikt. Naturen är dramatisk, klipporna branta, utsikten vidunderlig. Här finns inga lena sandstränder utan här badar man i naturliga pooler som formats av urgröpta klippor där vågorna slår in. Men, man kan förstås också bada i hotellets utomhuspool – eller i deras Spa Ossidiana.

Spat öppnade för bara 5 månader sedan och är det absolut nyaste på ön. Jag skulle dessutom vilja påstå att det förmodligen är öns sexigaste. Jag kände mig klart som en udda fågel när jag ensam trippade in i det superdesignade spat bland alla andra par. Att det är en italiensk familj som äger och driver hotellet känns direkt tycker jag; bara en sådan sak som att välja silvriga ormskinnsmönstrade tapeter (vattentäta gissar – och hoppas! – jag) på väggarna istället för sten eller mosaik! Eller att de bestämde sig för att riva ut alltihopa och bygga om precis innan öppning för att det inte blivit som de ville. Fast det kanske säger mer om deras ekonomi vid närmare eftertanke än nationalitet :-).

Centralt i spat är i alla fall en hydroterapipool; svepande, mjuka former både inuti och utanpå vilket ger det en egen känsla. Genom smart planering har de fått in många funktioner i poolen utan att det känns trångt. Bredvid finns en ”arctic shower” (eller ”hinkdusch” som jag brukar kalla dem) och ett slags fotdusch där man går genom en liten gång på lösa stenar samtidigt som sidoduschar sprutar på benen från vardera håll. En vägg innehåller olika våta och varma upplevelser; med spänning öppnar man dörr för dörr och upptäcker ett flotarium (typ som en döda havs-pool) med färgterapi, ett avslappningsrum och tre bastur; en turkisk med doft, en ångvariant som de kallade ”terma romana” och en het traditionell finsk.

Tyvärr hann jag inte med att pröva någon behandling, men det fanns en jag blev vääääldigt nyfiken på. Reiki i deras flotarium! En halvtimme gick på saftiga 90 euro men ska tydligen vara något alldeles extra. Att besöka spat var inte heller billigt (om än inte ovanligt dyrt heller med svenska mått mätt): 32 euro för hotellgäster, 40 euro för utomstående. Förstås är prissättningen ett sätt att reglera antalet besökare, och kanske också en signal vilka som bör göra sig besväret att komma hit…eller i alla fall hålla borta andra grupper.

Ps. Angående mitt förra inlägg kan jag bara avslöja att det gick strålande på mötet :-). Framtida spabesökare på det aktuella spat kommer med största sannolikhet att få uppleva min idé!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier