Vem vinner Spakampen 2012? Och är vinnaren verkligen bäst?

Sajten Reseguiden har en tävling som pågår nu som de kallar Spakampen. Bra namn, men det är också i princip allt. För vad säger en sådan här tävling egentligen? Inte mycket.

Det finns 20 kandidater att rösta på, plus en ruta där man kan skriva in en egen favorit. Varför inte exempelvis Raison d’Etre Spa på Grand Hotell eller Sturebadet är med är en gåta. Alla kandidater skickar nu ut nyhetsbrev om detta, att de är nominerade och att man ska rösta på dem förstås. Men vad blir resultatet?

Så här ser jag på det: resultat i tävlingar av detta slag blir alltid missvisande. För de flesta som röstar har inte varit på särskilt många spa, och alltså kan de inte veta vilket som är SVERIGES BÄSTA. Inte ens jag har varit på alla 20 anläggningar (jag har varit på 18 av de 20 nominerade, totalt i hela världen har jag besökt 193 anläggningar).

Den som röstar kanske till och med bara varit på ett enda och därför röstar på det, för att de var nöjda. Och det är ju roligt, men bara för att de varit nöjda på ett spa betyder det ju inte att det är det bästa. Dessutom kan alla som röstar vara med och vinna en resa för 10 000 kr så det klart alla som ser detta röstar (inte jag dock eftersom jag inte anser mig kunna lägga en ärlig röst förrän jag besökt alla 20 span).

Njae, kul i och för sig med alla slags aktiviteter som uppmärksammar spa som ämne men resultatet säger egentligen inte mycket.

2 thoughts on “Vem vinner Spakampen 2012? Och är vinnaren verkligen bäst?

    1. Hej Lisa, tack för att du länkat till mig och jag läste det du skrivit också. Mycket bra! Sysslar du med spa på heltid eller är det en hobby?

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier