Snart ska jag åka in till Nordic Spa & Fitness på vackra Grand Hôtel i Stockholm. Jag har varit på väg tillbaka dit för återbesök läääänge, läääänge men det har verkligen gått troll i mina inbokade datum; varje gång har jag fått förhinder eller blivit sjuk. Nu känner jag mig som en schlager; inget kan stoppa mig nu! 🙂

Sedan i höstas har de en unik apparatur som de, ännu i alla fall, är ensamma om i Sverige. Nordic Spa & Fitness på Grand är ensamma om många unika behandlingar (spat drivs och ägs av spakedjan Raison d’Etre – flitigt anlitade spakonsulter av världens femstjärniga lyxhotell med spa), men detta ska vara något helt speciellt för den som vill komma åt olika problem som akne, rynkor, slapp hud, celluliter…

NBE 3000 är namnet och jag ska testa en behandling av ansiktet. Tycker kinderna börjar hänga lite för mycket och vill inte se ut som en bulldog innan jag absolut måste (eller slutat bry mig :-)). Behandlingen arbetar med radiofrekventa vågor som genom en temperaturökning i huden ska öka spänsten och aktivera kroppens egen produktion av kollagen och elastin (de ämnen som ger elasticitet och spänst).

Jag ska erkänna att jag tidigare varit lite skraj för sådana här behandlingar för att jag tänkt att det kanske blir som en gummisnodd; när den blir torr och spröd så mister den till slut sin spänst och blir slapp…tänk om man gör huden ÄNNU slappare – på sikt (fast det inte märks nu).

Det och mycket annat ska jag fråga om idag. Enligt utsago ska i alla fall endast en behandling ge synligt resultat som kan hålla upp till halvår. Det låter lite för bra för att vara sant, men jag testar alltså idag så får vi se. Resultatet kommer också att dyka upp i artikelform i en av Amelias specialnummer till hösten.

Återkommer senare eller imorgon med en liten rapport om hur det gick!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier