Nybadad och nybastad! I förmiddags var jag och testade badanläggningen här på Varbergs Kurort. Visserligen har jag gjort det förr, men inte sedan den renoverades.

När jag öppnade dörren in till damernas (med kortet som också är hotellnyckel) insåg jag att även denna yta är omgjord. Fräscht gröna toner mötte mig mot granitgrå golvklinker. Direkt innanför dörren har man krokar att hänga av sig på, vilket var lite förvånande för då står man ju naken precis vid dörren – men det var kanske det enda sättet det gick att designa det på, vad vet jag.

På väggen sitter behållare med Kerstin Florian-produkter (schampo, balsam och duschcreme). Toppenbra, även om det förstås hade varit ännu bättre om det funnits i varje dusch (nu måste man tassa ut och hämta sig en klick hela tiden av respektive produkt från behållarna på väggen). Duscharna är också väldigt öppna och placerade mitt emot varandra vilket jag inte direkt gillar, men snyggt är det :-). Innan dörren ut till badavdelningen finns också en bastu.

Jag ska kanske tillägga att på Varbergs Kurort har man egentligen två ”damernas” och två ”herrarnas”. Ett omklädningsrum med skåp och hårfönar och ett med duschar och bastu. Inte helt praktiskt men eftersom byggnaden är gammal (och kanske även K-märkt…minns inte riktigt) kan jag förstå att man varit tvungen att hitta lösningar på de ytor och rum som finns. Vi kan dock hoppas att näst på tur i renoveringskön är omklädningsrummen för roliga är de inte. Väääldigt basic.

I alla fall, med det sagt, så kan vi återgå till den lilla rundturen i badet. Och nu börjar njutningen! Det är riktigt snyggt och trivsamt renoverat. Havsvattenpoolen och allt annat ligger på samma plats och det är egentligen bara stora poolavdelningen som är omgjord. Jag gillade det dock direkt! Vitt med fint, svart textade meningar här och där, tydliga numrerade krokar, ett par vackra utsmyckningar och ledbelysning i den rundade trappen ner från ut-/ingångarna till damernas/herrarnas. Ovanför poolen är taket nedsänkt med ett stort runt parti i mitten som också har dold, färgad belysning. Jag minns inte om den fanns där tidigare men jag tror inte det. Till detta har man adderat korgmöbler (gissningsvis konstrotting) med färgade kuddar i dämpad färgskala.

Det första jag får syn på (man har ju radarn på!) var en terapeut vid en massagebänk. Va? Masserar de här inne? Tänkte jag. Johodå. Poolmassage 15 min 195 kr stod det på en skylt och jag slog till förstås. Terapeuten, Teresa, hade en kund innan så jag hann gå och bada och basta kort först vilket jag gjorde. Först simmade jag runt lite i den varma havsvattenpoolen (hejja för badtemperaturer över 30 grader – kurortens stora pool håller 32), därefter begav jag mig på bastutur. Den 85-gradiga saunan gjorde gott, den eukalyptusdoftande ångbastun är väldigt behaglig, ändå blev favoriten deras 50-gradiga med det smarta namnet Pausbastu…

Mörka bastuväggar är som ansiktets skrattrynkor.

Jag hör ofta dem som säger att det är så fult när träet i en bastu mörknar. Vet ni, det stör mig inte alls. Jag skulle vilja likna välanvända bastulavar vid djupa skrattrynkor: är det inte härligt när man ser spår av glädje och njutning?!? I Pausbastun är träet väldigt mörkt på sina ställen. Lavarna har de nyligen bytt ut, de är alldeles vita. Men det är inte därför jag gillar den. Förutom att temperaturen är väldigt behaglig att sitta i så är ljuset väldigt vackert i den. Två sidor har stora, frostade glasfönster som släpper igenom solljuset. Ljuset bildar ett skuggspel där utsidans vegetation dansar i vinden. Det enkla och naturliga är alltid det vackraste, inte sant? 🙂

Och massagen. Åh, den var toppen! Teresa gjorde verkligen ett toppenjobb. På bara en kvart fick hon mig både avslappnad och mjukare i mina stela ”har-burit-baby-snett-muskler”. Det roliga var att hon kände igen mig då jag har föreläst här på Varbergs Kurort för ett par år sedan. Nog verkar hon ha lyssnat på vad jag då sa för jag hade inget alls att anmärka på under vårt möte. Tvärtom – hon var en drömterapeut!

One thought on “Varberg Kurorts nyrenoverade bad

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier