Imorgon söndag börjar årets roligaste event i spabranschen: Spadagarna. Arrangör är föreningen Svenska Spahotell där medlemshotellen alternerar om att agera värd för flerdagarsarrangemanget. I år är det Varbergs Kurort som håller i det och Spabanken är förstås på plats! Tidigt imorse packades den svarta Lexusen full med allt vårt pick och pack samt utrustades med magnetskyltar att Spabanken nu är on the road! 😉 ”Spaproffs på väg – vi testar och tipsar” står det nu på bilen med ”spabanken.se” underst. (lovar att ta en bild och lägga in den snarast :-))

Förra året var jag inte med – då låg jag och krystade ut Isac på BB! 🙂 Året före det var jag i allra högsta grad med – då var jag dessutom inbjuden som talare och var med i flera spännande paneldebatter om bland annat framtidens spa.

Det är fantastiskt roligt att vara på plats igen och får träffa alla spännande människor i denna otroligt roliga bransch. Jag ser verkligen fram emot givande dagar av inspiration, möten, föredrag och snack! Inte minst är det roligt att vara tillbaka på Varbergs kurort. Detta hotell är fantastiskt, både vad gäller läge, hälsokunskap och personal. Redan efter en knapp timme på plats hade jag mötts av idel breda leenden, rungande goa hälsningar och fått flera varma kramar! 🙂 Jag kände mig väldigt välkomnad av den varma stämningen och är faktiskt imponerad av personalens hjälpsamhet och vänlighet. Inte minst när man har barn är det lätt att känna sig ”jobbig” eftersom man ofta har en rad specialönskemål, men med stora leenden trollades både barnstolar och termosar med hett vatten fram.

Nu kanske ni tror att jag fick specialbehandling, men dels är jag övertygad om att alla inte visste vem jag var, dels tjyvlyssnade jag faktiskt på personalen i restaurangen när de talade med de andra gästerna. Jag kan rapportera att om jag drev ett hotell skulle det vara exakt så jag önskade att min personal bemötte mina gäster: med genuint intresse för deras önskemål och vilja att uppfylla dem!

Sen jag var här sist har det kommit till ett kallbadhus jag känner mig nyfiken på att prova. Även Villa Apelviken är nytt som jag hoppas höra mer om imorgon. Allra mest spänd är jag på deras nyrenoverade badanläggning. Att doppa mig och basta där ser jag också fram emot!

Som ni förstår blir det bråda dagar att hinna med allt som står på agendan – från det gedigna spaprogrammet med utställning, föreläsningar, talare etc till att återuppleva kurorten och hinna njuta. Jag säger som de gör på Melodifestivalen – NU KÖR VI! Jag är peppad till max! 🙂

Ps. Vi åt en grym buffé ikväll. När jag var här sist var jag faktiskt inte helt imponerad av maten, även om det var gott då också. Men nu – wow!
Toppbetyg till den fräscha buffén som bland annat bjöd på en svartrotssoppa med örtcrème och cheddarskorpa i gourmetklass, fräscha och stora räkor av olika slag, helstekt fläskfilé med kapris och rotsaker till som var väldigt gott kryddade.
Överlag överraskade allt jag åt: det såg bra ut men smakade ännu bättre. Dessutom fanns trevliga, informativa skyltar om kökets njutnings- och hälsoambitioner som var väldigt sympatiska.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier