Massage inne och ute på Ronneby Brunn Spa

Jag i Ronneby Brunns spaträdgård.

Ronneby Brunn Spa kom till 2002. Avdelningen ligger bakom en röd dörr i korridoren mellan de två hotellbyggnaderna, inte direkt någon framträdande plats men väl inne inser man att det ändå inte är ett så dumt ställe.

Dels är placeringen ungefär i mitten av komplexet, dels har de tillgång till en innerträdgård, en spaträdgård, och sådant är alltid ett stort plus vare sig du vill få luft efter en het bastusession eller ligga ute och njuta i en bubblande jacuzzi.

Ronneby Brunns spaträdgård. Foto: Heidi Rovén.

Poolhuset, kärnan i spat

Utöver en handfull fast anställda har Ronneby Brunn Spa ca 15-20 så kallade behovsanställda, beroende på bokningstryck och hotellbeläggning. Sommartid är det förstås mycket att göra hela tiden liksom på helgerna resten av året.

Intill receptionen finns det möjlighet att slå sig ner och äta något enkelt. Foto: Heidi Rovén.

Det finns 11 behandlingsrum plus en lounge, ett rum med fiskpedikyr, ett litet rum med två gungande relaxbäddar (gratis att använda), träningssal (med upp till 6 pass per dag och av de 19 olika så utförs fem i vatten) liksom bad och bastu – i det som de kallar ”poolhuset”.

Bra när det finns ytor att bara koppla av på med en tidning – eller ännu hellre; slutna ögon. Foto: Heidi Rovén.
Fiskpedikyr – still going strong. Foto: Heidi Rovén.

Entrén till poolhuset ingår i vissa spapaket samt när man tar en behandling, annars kostar det 95 kr för hotellgäster att gå dit och 175 kronor för ”utomstående” gäster. Utöver den stora varmvattenbassängen (34 grader) finns ångbastu, torrbastu samt en jacuzzi.

Bilden gör inte poolhuset riktigt rättvisa men se hemsidan för fler bilder på hur det ser ut. Foto: Heidi Rovén.

Entréavgiften är högst human, billig till och med, även om jag tycker det är ännu flottare när spaentrén ingår för hotellgästerna när man faktiskt bor på ett spahotell. Hela spat, liksom poolhuset var fint och i förvånansvärt fräscht skick med tanke på att det ändå är över 15 år sedan det byggdes, men man måste nog vara bra frusen för att njuta där, eller ha en stark längtan till Asien… 😉

Det var otroligt fuktigt och hett i hela poolområdet. Jag frågade om det någonsin blev lite svalare men fick svaret att nix, det var så varmt hela tiden…kan tänka mig att de stora fönstren och solen påverkar temperaturen. Kanske reagerade jag på det extra mycket för att det denna sommar var så varmt hela tiden, man längtade inte direkt efter ännu mer värme… 😉 Kanske känns det helt annorlunda en dag i januari…

Ett Kerstin Florian-spa

Under min vistelse på Ronneby Brunn i sommar testade jag dels en kombinerad ansikts- och kroppsbehandling kallad ”Spafavoriten”, dels en poolmassage – och var mycket nöjd med båda. Spafavoriten var en timme lång, uppdelad på 30 minuter ansikte och 30 minuter kropp och tanken var förstås att på så sätt ge det bästa av två världar – eller ge den som inte kunde välja lite av både och.

Behandlingsrummet var stort och stilrent med handdukar i grönt.

De produkter man jobbar med i spat kommer från Kerstin Florian och under ansiktsdelen användes en rengöringsmjölk med neroli, en rengörande skrubb samt att jag fick en geléaktig algmask som svalkade skönt och gav huden extra mycket fukt, vilket verkligen behövdes efter alla härliga sol- och badtimmar i deras stora poolkomplex!

Kerstin Florian borgar för kvalitet. Foto: Heidi Rovén.

Terapeuten hade fint handlag och gjorde ett bra jobb, min enda anmärkning och det som förvånade mig var att de inte använde hårband som skyddar och drar bak håret. När jag frågade löd förklaringen att de flesta ändå kom in direkt från poolen, men det tycker jag inte är ett giltigt skäl för en rutin – eller avsaknad av en. Bättre då att fråga kunden hur hen vill ha det, själv ville jag inte alls ha klet i håret eftersom jag inte planerade att tvätta det mer den dagen (och det blir alltid lite kladdigt hur noga de än är), så jag fick en handduk som skydd. Bortsett från det detaljen var det en härlig behandling.

Utomhusmassage vid poolerna

Poolmassagen skedde i ett litet tält nära poolområdet. Dagen var varm och solig och känslan att få massage där var därför helt rätt (ofta har jag annars varit med om att man småfryser sig igenom en utomhusmassage men inte en chans till det denna sommar, haha!).

Jag gillar idén med att bara trippa fram i bikini för att ta en spontan-massage vid poolen. Foto: Heidi Rovén.

Tältet var inrett med golv, lite växter och en massagebrits och konstigt nog kändes det helt naturligt att lägga sig ner i bikini och få den uppknäppt på ryggen medan terapeuten satte igång att massera. Genast märkte jag hur duktig hon var! Vilken känsla! Underbart att hamna i händerna på ett proffs som visste vad hon sysslade med.

Terapeuten var mycket duktig, massagen höll hög kvalitet! Foto: Isac Scheiderbauer.

Alla terapeuter har nog sina ”stråk” de följer med händerna, mer eller mindre medvetet. Här var det som om hon hade radar i sina händer och hittade precis till de ”problempunkter” jag inte ens själv hade kunnat peka ut.

Lösta knutar, mjukare kropp

Länge har jag haft en låsning på höger sida, intill skulderbladet, som gett mig problem med rörligheten i arm och rygg. Under poolmassagen hittade massageterapeuten exakt till roten för det onda och lyckades lösa upp det nästan helt. Det är fortfarande rätt bra och har (med idog träning i och för sig hela sommaren) inte kommit tillbaka. Det känner jag djup tacksamhet över!

Jag fick veta att man använder kroppstyngden, inte nyporna, när man som terapeut tar sig an olika muskelknutar. Makes sense! Foto: Isac Scheiderbauer.

Hela känslan också, att få massage utomhus denna heta Medelhavslika sommar, var fantastisk. Jag vet att fler spa erbjuder poolmassage och jag tycker det är så bra just för att man kan vara spontan, bara gå fram och skriva upp sig och ta det lite ”här och nu” när andan faller på. Perfekt!

Pris för poolmassage; 295 kronor för 20 minuter. Det låter kort, men att massagen höll hög kvalitet rakt igenom gjorde den ändå prisvärd. Foto: Heidi Rovén.

Skulle det bli aktuellt med ett återbesök till Ronneby Brunn är det nog deras HEBE Multimaskin jag skulle vara nyfiken på att testa, verkar kunna användas både till djuprengörande peeling samt massage med vakuumsug som är bra vid ödem och celluliter.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier