Akvarell, Tylösand – ett gourmetbesök i spastil

I förrgår var jag och besökte Hotel Tylösand. Jag har varit där ett par gånger förut, bott kvar någon gång för många år sedan, och tagit behandlingar flera gånger. Jag har också ätit på ett par av deras numera totalt fem restauranger, men aldrig på deras finaste; Akvarell. Det har därför stått på min önskelista länge (spa har ju trots allt fyra hörnstenar varav maten är en) och i förrgår blev det äntligen av!

Innan middagen på Akvarell hängde vi lite på hotellet och stranden. Det var en underbar kväll och stekhett till och med framåt sextiden på kvällen. Först fick jag en behandling, en av deras nya 50 minuters; Rise & Shine, skapad av Ingrid K. Upplevelsen var lite märklig. Jag har i ärlighetens namn inte riktigt bestämt mig för vad jag tyckte än. Jag blev väldigt avslappnad i alla fall! Så här lyder beskrivningen klippt från deras hemsida:

”Denna underbart sköna och balanserande massagebehandling inleds med en grundlig hårbotten-, hand- och fotmassage. Under tiden värmer varma stenar upp framsidan av kroppen. Avslutningsvis arbetar massören utmed ryggraden med väldoftande olja som balanserar alla kroppens system.”

Priset låg på rimliga 695 kr och behandlingen var väl utförd. Jag tyckte det var särskilt bra av terapeuten att gå igenom hela behandlingen muntligen först, allt för få gör det. Ändå var det något som inte riktigt klickade. Men, så är det ju ibland. Stenarna var sköna, fast de borde legat exakt mitt i handen (annars ligger man och tänker på att de inte passar in i handflatan utan ligger lite snett vid sidan om), och under denna behandling får man vända sig inte bara en utan två gånger (man börjar på mage, vänder sig sedan på rygg och sedan tillbaka på mage).

Överst nya strandhuset sett från stranden, i mitten Akvarell och längst ned en av alla läckra rätter vi åt där; fabulöst tillredda pilgrimsmusslor!

Nästa punkt på programmet var en rundvisning av deras nya hotelldel; strandhuset. Rummen var så rykande färska att vissa detaljer utanför i korridoren inte helt var klara. Stilen var suverän; lyxig och modern med fokus på bekväma detaljer: dubbelhandfat i badrummen, digital visning av tid, inomhus- och utomhustemperatur, safe stora nog för laptop och med stickkontakt på insidan för laddning samtidigt som den förvaras säkert! Snygga detaljer finns också, som lamporna designade av Åsa Gessle. OCh så är rummen stora; ca 35 kvm, de största sviterna är över 90 kvm!

Efteråt gick jag en runda i spat och rekade lite. Sommartid är nämligen inte den mest lämpade tiden att koppla av för spa på Tylösand, det är för mycket barn och partykids. Spat ser i alla fall fortfarande fint och inbjudande ut med sin härliga vy mot sanddynerna. Mmmm…jag vill dit och njuta typ i november eller något sånt och testa hur det är då!

När jag bytt om och fixat mig lite var det dags för mig och sambon att gå till Akvarell. Isac var med sin farfar och sov sött i vagnen. Himlen hade börjat färgas rosa och solen sjönk i havet. Kvällen var alltså perfekt för en start med ett glas Pol Roger Brut! Kavalkaden som följde därefter var helt fantastisk;
-en amuse-bouche med carpacchio och anklever på en rostad levain-skiva,
-en förrätt på smörstekta rötter, handplockade pilgrimsmusslor, Baeriekaviar och dekoration med violblad,
-en mellanrätt med hummer på brynt bröd och bland annat champagnegelé och spritärt som tillbehör,
-en huvudrätt på lammsadel med dillsky och honungsglaserade svartrötter,
-en dessert med citronmousse och rosmarinsorbet, nötkross, citronmaräng och karamelliserad äppelkompott.

Alla rätterna serverades med passande viner och alltihop avslutades med en kopp espresso och små goda chokladnötter.

Det blir högsta betyg till Akvarell, vi var rakt igenom helnöjda med såväl de utsökta rätterna som service! Framförallt glad var jag över att de lagar mat som inte bara är en njutning att äta, och som är tillfredsställande för både öga och gom, men också för att de klarar att kombinera denna uppgift med det faktum att de är en del av ett spahotell. Jag jagar verkligen inte kalorier på något sätt, men tycker inte det är fräscht när maten är för tung och fet. Här var avvägningen perfekt!

En lite festlig grej var också att Per Gessle, som ju är en av de två delägarna till Hotel Tylösand, åt på samma restaurang denna kväll! Jag försökte på mitt allra artigaste sätt be om en bild för att kunna presentera ett litet bildbevis här, men svaret blev nej. Tyvärr. Jag är rädd att jag klampade in i en födelsedagsmiddag med min fråga vilket jag upptäckte för sent…(oops).

I alla fall var det en kanonbra dag! Tylösand är verkligen ett ställe att längta tillbaka till!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier