Spektrum Velvaere i Bodö bjuder på många olika upplevelser av varmt och vått slag.

Så var det bestämt, vi firar julen i Bodö i Norge! Det är sambons föräldrar som är anledningen till att vi styr kosan dit i december, de bor där tillfälligt. Självklart övervägde jag först noga och kollade upp utbudet av byns spafaciliteter :-).

Faktum är att de har ett badpalats som verkar både stort och välutrustat, särskilt på bastufronten. Spektrum Velvaere heter det och där bjuds det på sju heta, ångande och kalla upplevelser av bastuslaget. Dessutom har de bubbelpooler, fotbad och aromadusch.

Utöver detta finns Sjunde himlen, som bland annat har en spaavdelning med behandlingar i anslutning till Spektrum Velvaere. Billigt är det ju inte för oss svenskar; en 50-minuters massage kostar ungefär 975 kronor, men man kan ju pröva något lite mindre kostsamt för att i alla fall ”få känslan”.

Faktum är att det finns många spa som jag skulle vilja se och testa i Norge. Landets spahistoria är inte så lång vilket betyder att de flesta av deras spa är nya och väldigt fräscha.

Kragerö Hotels spa har jag skrivit om förut här på bloggen och jag rekommenderar varmt ett besök både på hotellet och spat. På min egen önskelista står besök bland annat på Son, Farris och Dr Holms. Det ska finna ett nytt Radisson Blu i Trysil också som jag har för mig ska ha spa.

För ett par år sedan övernattade jag på flotta Grand Hotel i Oslo och besökte då deras spa. Det var då inte mycket att hurra för men nu har de gjort om helt och jag är rätt nyfiken på att göra ett återbesök där också. Lär vara väldigt fint nu.

Vi får se när det kan bli av, Bodö i jul är i alla fall spikat!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier