Test av Torekov Hotell sommaren 2011

Sitter i sängen och skriver, den fantastiskt sköna med stort duntäcke, i ett av dubbelrummen på Torekov Hotell. Jag gillar verkligen det här hotellet. Det är snyggt, mysigt och har en avslappnad atmosfär. Dessutom är personalen väldigt trevlig och upplevelserna håller hög kvalitet.

Upplevelserna är, förutom boendet och hotellet i sig, främst restaurangen och spat. Torekov Hotell är medlemmar i föreningen Svenska spahotell och har därför vissa kriterier att rätta sig efter. Som kund vet man då också att man är garanterad kvalitet. Ett plus just på Torekov är också att de även satsat på kvalitet för sina gäster när det gäller kroppsvårdsprodukter på rummet. Är det något jag tycker är korkat så är det när ett spahotell som ska stå för hälsa och välmående slänger in riktigt skruttiga och trista schampon och body lotions i badrummet av en sort som kroppen förmodligen skulle må bättre av att helt avstå från.

Torekov har en tid nu haft samarbete med svenska Dermanord. Nyligen bytte märket både namn och utseende vilket blivit ett riktigt lyft; nu har produkterna tagit namn efter företagets grundare och eldsjäl: Maria Åkerberg. Märket är ekologiskt och naturligt med härligt doftande eteriska oljor.

Vårt rum har en egen terrass som avskiljs enkelt och snyggt från grannens med rader av gråvita flintastenar. Baksidan har också en stor gräsmatta som både är perfekt att sola eller leka på. Isac sprang igår runt där och hade jättekul. Snabbt spanade han in Amanda, 1 år, som bodde med sina föräldrar i ett par rum bort och sprang dit. Istället för hundtricket kan vi nu säga att vi kör med babytricket. Föräldrarna visade sig vara jättetrevliga! 🙂

Igår hade både jag och sambon varsin inbokad behandling i spat; Kristofer fick en shiatsu och jag en hawaiiansk massage. Kristofer var lyrisk när jag mötte honom efteråt, det hade varit jättebra och han kände sig djupt avslappnad sa han med ett nirvanaleende på läpparna. Jag delade förmodligen hans uppsyn efter min timme; terapeuten Anita som tog hand om oss båda var verkligen skicklig.

Hon hade frågat Kristofer alla möjliga spännande frågor som vilken som är hans favoritfärg och vilket slags väder och årstid han föredrar. Gissningsvis la hon sedan upp behandlingen efter detta, skulle vara spännande att veta hur! För mig förklarade hon istället att hon brukade blanda tekniker så att trots att jag egentligen skulle ha en hawaiiansk massage så skulle hon eventuellt blanda i lite shiatsu. Jag svarade att jag helt överlämnade mig i hennes händer och att hon fick göra precis vad hon ville som hon kände att min kropp behövde. Anita sken upp som en sol och sa att hon ääälskade sådana kunder! Jag kan förstå vad hon menar; alla tycker väl om att få visat förtroende för det man är bra på.

Det visade sig också att hon var värd förtroendet. Förutom att hon hör till den sälla skara terapeuter som fullkomligen omsluter en med sin harmoniska aura, så att man släpper stora delar av spänningarna innan man ens är framme vid behandlingsrummet, så skötte hon uppdraget dessutom perfekt när vi väl var där. Hon var fokuserad, metodisk och lugn. Jag kunde verkligen känna att hon gick in för att göra sitt bästa. Ingen på-löpande-band-känsla där inte! Med en skön mix av ömsom vibrerande strykningar längs mina energimeridianer, ömsom mjuka knådningar sjönk jag djupare och djupare ner i avslappningens ljuva himmelrike. Att vända på sig när det var dags var ingen lätt match!

Senare på kvällen passade jag på att pröva deras nya japanska utomhuspooler. De har ju en inomhus sedan tidigare, nu har även badtunnorna på terrassen nedanför spat ersatts av två varma källor av samma typ som man hittar längst ut i Hotel Skansens kallbadhus. De var populära av antalet besökare att döma som strömmade dit och hade det inte varit för att middagen kallade hade jag kunnat lega kvar länge, länge i det varma vattnet i kvällssolen…

Nu är vi nästan inne på slutet av sommaren men för er som ännu är på väg hit: barn är tillåtna i utomhuspoolen hela dagarna medan de bara har tillträde till spat mellan kl 18-19. En klok balansering tycker jag för att tillfredställa alla besökare. Det står även på deras hemsida att är man ute efter en lugn spahelg rekommenderas man att kontakta dem först. Klokt även det; sommaren är ingen egentligen typisk spatid då det kan vara många semestrande familjer på plats. Samtidigt är jag, som nybliven medlem av kategorin, glad att man tillåter barnfamiljer på spahotell som annars kan kännas som en oförenlig miljö med barn (barn+lugn+ro+tystnad är ingen självklar kombo!).

Spachef Charlotte Andersson

Avslutningsvis måste jag bara tillägga att jag även fick möjlighet att hälsa på och prata med Torekov Hotells nya spachef. Det var svårt att tro att någon skulle kunna ersätta Ulrika Nylund med sin varma energi och sprudlande positivitet, men de verkar ha lyckats i Charlotte Andersson.

Jättetrevlig, öppen och tillgänglig i sitt sätt och med gedigen erfarenhet från bland annat både Hotel Tylösands spa och norgekändisen Farris Bad. Hon sa kloka sanningar på löpande band som jag bara behövde nicka instämmande till. Jag blir så glad för Torekovs skull för ”kapet”! 🙂

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier