Jag får ofta frågan om vilket som är min bästa spa-rekommendation, och jag vägrar alltid att svara 🙂 helt enkelt för att frågan har flera svar beroende på person, tillfälle, vad man söker, vem man åker med osv.

Ska man ta behandlingar kanske svaret blir ett, vill man sova kvar och söker en bra pool- och bastuvärld blir svaret ett annat. Och åker man med en väninna skulle jag aldrig rekommendera samma ställe som om man åker med familjen.

Nu inför Alla Hjärtans Dag har jag förstås fått frågan igen, då med inriktningen romantik. Som jag nämnt tidigare hänvisar jag till min parspa-artikel i nuvarande numret av Cosmopolitan som svar på det, men jag ska också passa på att lägga till några saker.

Var uppmärksam om du ska boka en par- eller så kallad duobehandling. Alla är inte bra. Kolla vad den innehåller och hur den är upplagd. Faktum är nämligen att många överlag har en inbyggd problematik. Hur romantiskt är det till exempel egentligen att ligga och titta när någon ANNAN tar, masserar och knådar ens älskling? Dessutom är det väl inte mycket närhet i att man bara delar ett rum, och turas om att ligga i ett kar eller att bli masserad?

Två lyckade parspa-upplevelser som jag har haft är dessa:

Fot deluxe på Cinderella Spa/Viking Line

Även handmassage ingår i ”fot deluxe”.

Jag och sambon testade vid ett tillfälle en ”fot deluxe” för två på spa’t ombord på Viking Lines fartyg Cinderella. Upplevelsen var positiv. Rummet var mysigt inrett i marin stil med runda fönster så att man kunde se havet utanför. Vi satt så nära att vi faktiskt kunde hålla varandra i handen (vilket vi gjorde också!), och eftersom vi satt upp kunde vi byta några ord (i alla fall fram tills att vi blev så relaxade att vi dåsade bort). Priset var också ytterst skäligt, jag tycker vi fick mycket för pengarna; fotbad, peeling samt massage av både händer, fötter, nacke och skalp. Totalt 50 min som fördelades mellan oss båda så att man aldrig kände att man bara satt och ”väntade”. Jag tror de har höjt priset i år, men det är fortfarande bra: 650 kr för båda, dvs 325 kr var. Försök hitta det i land.

Spasvit på egen hand på Strömstad Spahotell
I somras när vi var i Strömstad bodde vi på nya spahotellet där (Quality Resort). Ett av alla behandlingsrum var en stor spasvit med wc, dusch, rasul, massagebänk, jacuzzi (ursnygg och belyst under vattnet) och en rund vilbädd i rotting. Dessutom var den utrustad med olika spaprodukter samt att frukt och juice ingick. Här kan jag inte påstå att priset var särskilt lågt, tvärtom, men upplevelsen var faktiskt en hit! Under flera timmar fick vi använda sviten på egen hand för att turas om att behandla varandra med leror, massageoljor, skrubb etc – det var inte bara roligt utan faktiskt riktigt romantiskt! Här föll ju också den negativa delen bort med någon annan som behandlar eftersom man tar hand om varandra istället. Det blir både en fin gest att ge som ökar närhetskänslan, och så är det ju mysigt att bli insmord på hela kroppen av den man älskar förstås! ;-). Pris för härligheten: från tusenlappen per person för 90 min men jag rekommenderar att ni tar 160 min (från 1295 kr p.p.), man vill inte känna sig stressad.

One thought on “Sparomantik på Alla Hjärtans Dag

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier