Hotel Gams – vuxenmys med spa

Foto: Hotel Gams

Tillfälligheter. Ibland när man har bestämt att åka någonstans, besöka någon eller bara göra något man verkligen sett fram emot länge – och det kommer något helt oförutsett i vägen – då kan man verkligen gräma sig. I alla fall just där och då. Samtidigt…jag leker ofta med tanken att det kanske fanns en mening…en mening att skapa något bättre längre fram, eller undvika något. Tanken på vilka vägar våra liv tar genom alla dörrar som öppnas och stängs är spännande!

För flera år sedan under ett av alla sommarbesök i Österrikes mest västliga del Vorarlberg var en rundvisning på Hotel Gams (och deras Da Vinci Spa) i grannbyn inbokad. Jag hade sett hotellet som hastigast utifrån och fasaden såg lika traditionell ut som alla andra hus i trakten. Deras hemsida hade dock avslöjat en annan värld på insidan och det var det som hade lockat mig. Hotellet består av två delar, en äldre (Gams historia börjar 1648) och en ny som byggdes 2005.

_MG_1533_1

Vi hann bara till receptionen där de har stora glas med godis i (och skylten ”tillåtet att nalla”) innan min man bet fel och tuggade av en tand. Det vara bara att vända i dörren och leta upp en tandklinik. Något återbesök blev det inte det året och hotellet föll i dvala i mitt minne, tills denna resa…

Vi blev inbjudna att checka in en natt för att verkligen kunna uppleva hotellet, vilket förstås är bäst när man ska bedöma allt från design, mat, service och behandlingskvalitet.

Till saken hör att hotellet beskrivs som ett geniesser- und kuschelhotel vilket säkert kan översättas på flera sätt men ett sätt att uppfatta det skulle kunna vara ”ett hotell för njutning och vuxenmys”. Hm, vi visste inte om vi skulle vara nyfikna eller oroade…särskilt som span i Österrike (liksom Tyskland) ofta förbjuder användning av badkläder!

Foto: Kristofer Scheiderbauer

Det visade sig direkt vara ett upplevelsehotell i alla fall; vi klev in via den nyare entrén mellan två gigantiska palmer, ut på en bryggliknande gång med röd matta som gick längs en grund damm som det låg tusentals små rödskimrande glaskulor i.

På en vägg satt sådana där populära kärlekslås och väl inne möttes vi av en gigantisk hängande vinkällare i glas ovanför ännu en damm. Minst sagt mäktigt!

Det personliga mottagandet var också mycket trevligt. Vi fick en sittande incheckning i stora sammetsfåtöljer med varsitt glas sekt till. Bubblet var inte bara gott utan kom också med varsin jordgubbe och var bestrött med guldflingor, mycket effektfullt!

gams mix

Övrig miljö var mystiskt mörk i svart, rött, lila och liknande dova toner med inslag av orientaliska lyktor, gardiner, en stor eldstad, kuddar i massor och så vidare.

Korridoren utanför vårt rum var nästan helt mörk. Rumsnumren var upplysta i golvet! Och väl inne på rummet var allt också annorlunda; mycket hängde från taket som minibaren, speglar och tofsar att dra i istället för lysknappar. Maria Montazami hade nog gillat det! 😉

Foto: Kristofer Scheiderbauer

Sängen var rund (förstås!) men tack och lov slapp vi speglar i taket 🙂 . Nej, våra farhågor besannades inte, det är visserligen ett 100 procent par-/vuxenhotell men helt smakfullt. Efter att vi släppt allt på rummet väntade Da Vinci Spa på att upptäckas, samt parbehandlingen Day-dream by St. Barth. Det var bara att näcka och bege sig till spat…

2 thoughts on “Hotel Gams – vuxenmys med spa

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier