Detoxmassage på Susanne Kaufmann Spa

_MG_1121_1

Innan vi checkade ut från Hotel Post njöt vi av en härlig frukost och jag fick pröva en detoxmassage. Några korta ord om frukosten först; efter att ha talat med Susanne Kaufmann själv kvällen innan och eftersom jag vet om hennes intresse för hälsa, kvalitet och renhet så var jag knappast förvånad att även se att frukosten gick i samma linje.

Bred och lustfylld och med saker som jag till och med fick fråga om vad det var (jag är ingen vanemänniska, jag älskar att få pröva nytt, bli inspirerad och kanske få lära mig något nytt!).

För att förtydliga det lyxiga och lustfyllda i frukosten ska jag ta några exempel; när andra har skålar med frukt var den här skalad och vackert uppskivad. När andra har te fanns det här 15 stycken specialframtagna ”Susanne Kaufmann-téer” – självklart på örter och med olika syfte/effekt. När andra ställer fram lite cornflakes fanns det här en specialkrämig müslimix med färska blåbär, samt gojibär, hallonsås och en mängd andra superfräscha saker.

Direkt efter frukosten var det bara att hasta till Susanne Kaufmann Spa och behandlingsavdelningen. Inte idealt eller min preferens men ibland får man ju ta det som det blir 🙂 . På schemat stod en 90-minuters TCM Detox Massage.

Susanne Kaufmann Spa är en värld i vitt; Susanne Kaufmann har själv beskrivit för mig att hon ville ha det vitt för att man ska känna att de inte döljer något utan att man verkligen till och med kan se att det är städat och rent.

_MG_1126_1

I väntrummet tillika shopen finns te, lite torkad frukt och äpplen samt vatten och vassledryck från samma producent som gör hennes fina produkter. Utmed hyllorna står de exklusiva flaskorna (en 250 ml handtvål kostar nära 500 kronor), även de apoteksaktiga i sin layout…flaskor i glas, några med en vacker kvist i.

Det första min terapeut Tina gjorde i behandlingsrummet var att tappa upp ett fotbad åt mig med salt som skulle hjälpa till att sänka hudens surhet, underlätta utreninsningen av restprodukter och frigöra blockerad energi. Denna information har jag plockat från deras hemsida om produkten och även om jag i och för sig är väldigt öppen så tycker jag nog de tar i här…särskilt som fotbadet inte kan ha varat 10 minuter ens.

Hur som helst var det väldigt avkopplande och en härlig start, särskilt som min terapeut samtidigt masserade mina axlar och ryggslut. Allt utfördes också med största professionalitet; vackert, lugnt och rofyllt.

Nästa steg var massagen. Tina, min terapeut beskrev först att hon skulle arbeta med två tekniker för att stimulera reningsprocessen i min kropp; dels genom att trycka på mina akupressurpunkter, dels genom att ge mig en dränerande lymfmassage. Den följande timmen var ofantlig skön och avkopplande, så vad än hennes tekniker fick för effekt med reningen i min kropp gjorde den mig i alla fall väldigt avslappnad och lugn :-).

Foto: Kristofer Scheiderbauer

Massagen var torr, ingen olja användes alltså, och istället för handdukar täcktes jag av lakan – något jag för övrigt ser blir allt vanligare i spavärlden. Tina tog flera speciella grepp, särskilt de tryck under fotsulorna hon gjorde var väldigt sköna, ibland fortsatte hon med en snurrande rörelse runt ankeln och strök sedan hela vägen upp längs insidan av benet och låret upp över hela kroppen, magen och mellan brösten.

En annan rörelse strök längs mitten av min framsida med början ovanför rotchakrat och slutade med ett tryckande knip runt min haka, jag antar att man har någon särskild akupressurpunkt där.

Avslutningsvis vill jag visa en film om Susanne Kaufmann Spa och produkterna där hon även syns själv (det är alltså inte en Spabanksfilm utan deras). Jag tycker om den för att den får fram den här känslan jag har försökt beskriva i mina senaste inlägg om alperna, Österrike och naturen – inte minst ur ett spaperspektiv. Så här underbart är det verkligen!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier