Foto: Heidi Rovén

Vår inbokade behandling på Hotel Gams var en parbehandling, förstås 😉 . Dagdrömmar av St. Barth om jag skulle översätta det. Ett av produktmärkena de använder på Da Vinci Spa är alltså St. Barth. För mig var det inte nytt på något sätt men jag har inte sett det i Sverige på något spa, vad jag kan minns i alla fall.

Det här karibiska märket vars produkter gärna doftar av exotiska liljor, söt kokosnötsolja eller något annat som växer i den karibiska ö-världen, produceras faktiskt till och med på ön St. Barth. För oss passade det extra bra eftersom vi varit där flera gånger och även förlovade oss på en lyxyacht strax utanför ön!

Foto: Kristofer Scheiderbauer

Våra terapeuter, österrikiska Vanessa och Anna, mötte oss i spalobbyn och visade oss till vårt behandlingsrum. Först gick de igenom hela behandlingen och lät oss dofta på produkterna och även välja vissa dofter så att behandlingen på så sätt blev unik för oss. Trevligt, sånt gillar jag!

Tjejerna var jättesöta och även om jag inte tror att de var särskilt blyga eller generade (eftersom detta var deras jobb och de ser näcka människor hela dagarna) så fnissade de nästan mer än oss hela tiden. Jag tror det var fotograferandet som de blev generade av.

Efter att vi fått äta upp varsitt utskuret hjärta av papaya fick vi byta om till pappersunderkläder bakom ett litet draperi. De var verkligen av den mest minimala modellen, för oss båda, vilket förstås gjorde att i alla fall jag fnissade ännu mer 🙂 . Sedan fick vi lägga oss på varsin massagebrits och så började behandlingen, med en helkroppsskrubb bestående av papayamousse, karibisk sand och kokosolja.

Handdukstekniken var det inte lika noga med här kan jag meddela, vilket jag inte heller förväntat mig i ett land där man är naken på spa. Men vi fick i alla fall duscha ifred efteråt! En lite annorlunda och spännande avslutning på upplevelsen var att den ena terapeuten bad om nyckeln till vårt rum. När hon fått den gick hon i förväg och förberedde ett bad åt oss.

Foto: Kristofer Scheiderbauer

När vi kom upp på rummet möttes vi av blomblad utspridda längs badkaret varifrån man har utsikt över bergen. Vi hade även fått en piccoloflaska mousserande vin, en rosa tvål i form av en ros, och så skålar med duschgelé och kroppsolja man skulle smörja sig med före badet samt en kroppslotion att smörja in sig med efteråt. Allt från St. Barths!

Det blev en riktigt mysig start på kvällen som sedan fortsatte med ännu en sexrätters meny i hotellets restaurang!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier