Falkenberg Strandbad – ett spahotell i kolonialstil

Falkenbergs Strandbad, Foto: Kristofer Scheiderbauer

Om lobbyn på Falkenberg Strandbad är maffig med sin stora svängande trapp, biljardbord, incheckningsbar och mysiga soffhörnor så är det inget mot vad utsikten är på andra sidan huset. De fyra ägarna bakom Ess Hotels visste vad de gjorde när de 2011 köpte den nedgångna fastigheten från Elite Hotels. Falkenberg Strandbad har ett fantastiskt läge, mer eller mindre direkt på en jättefin sandstrand med en lång pir ut i havet. Och efter en renovering – som inte är helt färdig än- i helt egen kolonialstil med läcker inredning är hela hotellet en enda lång, härlig upplevelse.

Vi har just checkat ut efter en fantastisk övernattning. Falkenberg smakar alltid mer, vi har varit här förut och nu har vi varit här igen och man vill bara tillbaka direkt :-). Jag avundas nästan dem som jobbar där, får njuta av miljön varje dag. Och med det väder vi har så blir allt bara ännu mysigare förstås! Solen flödar, värmen likaså. ”Det känns som vi är utomlands” satt vi och sa på utomhusterrassen till frukost i morse. Och igen; med den där ovärderliga, vilsamma utsikten mot havet framför oss.

falkenbergs-strandbad-08

Efter lite energipåfyllning i deras bistro vid havet där många strandgäster slank in för en öl eller två – eller sallad för den delen också – i värmen, gick vi för att testa deras sommarspa. Sedan förra sommaren låter Falkenberg Strandbad sina hotellgäster nyttja delar av sitt spa gratis på eftermiddagarna mellan kl 15-19.

Det är generöst – och smart. Gäster som kanske inte tänkt sig spa under vistelsen för en försmak och förhoppningsvis mersmak, vilket ger en och annan extra bokning av spaentré och behandling. The Retreat Club som deras spa heter liknar inte något annat i Sverige. Förutom möjligtvis systeranläggningen i Ystad då; Ystad Saltsjöbad. Mer om The Retreat Club i nästa inlägg!

Några ord om hotellrummet också. Tillräckligt stort, skön säng, härlig balkong med havsutsikt och Kalahariprodukter i duschen. Det sista älskar jag; när ett spahotell faktiskt är beredda att visa att de ÄR ett spahotell genom att låta gästerna njuta av de fina spaprodukterna även på rummet! Väldigt schysst! Vårt var tydligen inte ett av de helrenoverade utan ett ”light-renoverat” vilket också var helt okej :-). Rosa väggar, palmer och en stor korgmöbel gav den rätta koloniala känslan!

One thought on “Falkenberg Strandbad – ett spahotell i kolonialstil

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier