Sommarspa på The Retreat Club

falkenbergs-strandbad-11

The Retreat Club har utsetts till Sveriges lyxigaste spa och jag är benägen att hålla med, av flera anledningar. Ägarkillarna (med stora affärnäsor hela bunten) har grym fingertoppskänsla när det gäller stil och service, men också bra personal. Spachef Emma Gunnarsson till exempel förstår värdet av sin personal och att av vara unik.

När hon tog in spamärket Kalahari var det som första spa i Sverige, vilket kan vara både en för- och nackdel. Nu tar allt fler in det härliga märket som har både bra innehåll liksom själ och hjärta. En av de första sakerna hon förhandlade sig fram till också, åt sina terapeuter var att få 15 minuter mellan varje behandling. Den med lite inblick i den hård-mjuka spabranschen vet att det är långt ifrån standard. Jag blev dock glad när jag hörde det, utan terapeuter som håller kvalitet har ett spa ingenting och hur ska personalen kunna leverera underbara upplevelser åt gästerna om de inte får tid att återhämta sig?

Emma Gunnarsson, Spachef på The Retreat Club, Falkenbergs Strandbad
Emma Gunnarsson, Spachef på The Retreat Club, Falkenbergs Strandbad

Men tillbaka till The Retreat Club och deras sommarspa. Under detta koncept har man som gäst tillgång till VIP-avdelningen med lyxiga relaxbäddar och en lång grund varmpool med vy mot havet. Man har även access till deras Eldrelax (ett lyxigt och läckert vilrum med eldstad, snacks och te) och några bastur.

Den som vill njuta av vädret kan göra det på gräset utanför i de lyxiga dagbäddarna eller korgmöblerna, kanske ta med lite frukt och vatten eller beställa något att äta och dricka (spameny finns). Så rätt! Så lyxigt! Så flott!

På Falkenberg Strandbad får man som gäst vara i centrum. Det känns att man är viktig. Istället för utestängd blir man inbjuden, och det är väl trevligt!?

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier