Dricka brunn i Loka, eller Serbien

IMG_3061_1
Jag tappar upp ett glas källvatten i Loka Brunns kyrka. Även i Serbien finns spa med mineralvattnet i fokus.

Flera har frågat mig om jag ska åka på Spadagarna i år. Med nyfödd bebis hade jag inte ägnat eventet så mycket tanketid men när ytterligare en person frågade mig nyligen så kollade jag upp det (jag har varit med förr med småbarn med mig 😉 ).

I år kommer Spadagarna att arrangeras av familjen Spendrup på Loka Brunn, en av medlemmarna i Svenska Spahotell. På Loka Brunn har jag varit förr, men det var ett tag sedan. Mycket trevligt och fint, ett lyckat exempel på en plats med brunnstraditioner som vårdat sin historia och som samtidigt idag kan erbjuda en modern spamiljö utan att det krockar.

I alla fall så har jag nu fått veta att alla Lokas rum är bokade. Fullt. Punkt slut. Spadagarna är populära. Det är ett branschevent där press tidigare har varit välkommen men jag vet inte hur det är numera. Kombinerat med Svenska Spahotells aktiviteter som årsmöten etc hålls olika aktiviteter, prova-på, mässa samt – alltid – påkostat party kvällstid! 🙂  Jepp, spafolket kan det här med fest… I år uppträder Linda Bengtzing.

I alla fall, när jag precis hade fått veta att det ändå var fullt i år så dök en annan möjlighet upp. Sparesa till Serbien! Och hur spännande lät inte det? Garanterat få vet något om, hur spalivet ter sig där.

Än så länge vet jag bara att resan kommer att gå till anrika kurorter som – precis som Loka Brunn – omvandlat sig och bevarat traditionen samtidigt som man satsat på wellness. De aktuella platserna, främst Prolom samt Lukovska, ligger tydligen i natursköna delar av södra Serbien. Här är det framför allt det unika mineralvattnet som lockar men vingårdar och matupplevelser finns också.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier