Dagens mission: test av Babor Spa på Lidingö

13 heta spa av Heidi Rovén. Blue Hotel. Pressbild.
Babor spa, Blue Hotel. Pressbild.

Idag står något alldeles speciellt på schemat. Jag ska besöka Babor spa på Blue Hotel. Äntligen, kan man lugnt säga. Nyöppningen (efter att nya ägare tagit över och det nya Baborspat stod färdigt) skedde i mars i år.

Adressen är Elfviks udde, Lidingö (utanför Stockholm), för den som undrade – och inte visste! Senast jag var där var 2007 (!), då för att se och testa på deras hamam. Det finns kvar men i och med det nya samarbetet med Babor finns nu även spashop, behandlingsrum och utökade spaytor som inte alla handlar om turkiska badtraditioner.

Jag är väldigt nyfiken, och spänd. Jag har en behandling inbokad som ska testas, den exklusiva anti-age-ansiktsbehandlingen ReVersive. Det blir perfekt. OM jag behöver ansiktsvård just nu!!! Den första frågan alla hudterapeuter brukar ställa är den klassiska ”hur upplever du din hy”. För mig känns det alltid som ett test; ”hur mycket självinsikt har du? Ser du all misär som jag ser?!? Hur mycket måste jag berätta fördig och vad har du redan koll på själv?”

Just nu blir mitt svar; ”take a pick” liksom och börja behandla. Solskador (trots spf 40 hela sommaren!), torrhet (väderomslag i kombo med slarvig skötsel på sistone…?), utslag…(hormonella gissningsvis…). Vi får se vad dagen kan ge, och om jag kan få lite råd och nystart så att jag bättrar mig. Allt går ju i cykler och ibland är det ju liksom bara en fas man ska igenom.

Förhoppningsvis hinner jag även bada och basta lite också. Jag vill som bekant alltid testa allt. ”Hands on” eller i detta fall ”body on”! 🙂 Att bara titta ger ingen upplevelse. Så, idag är det jag som byter om till den våta och varma jobbkostymen; baddräkt och badrock. Ni vet vad de säger; it’s a dirty jobb ut somebody’s gotta do it! I detta fall lär arbetsuppgifterna dock vara av de renare slaget… 😉

One thought on “Dagens mission: test av Babor Spa på Lidingö

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier